SAT
Шарінг IPTV тест VPN тест

Допомаємо хлопцям які на війні! Зараз як ніколи НАША країна потребує допомоги
Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF  

Назад   Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF > Вітальня - SaT-PRoF.CoM.Ua > Офтопік (теревеньки) > Ваші захоплення

Примітки

Створення нової теми Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 30.08.2011, 22:10   #1
argonavt79
Передовик

Вік: 55
Дописи: 646

Типово

Яка з сучасних риб найбільша?

Серед риб, що нині мешкають в Світовому океані, неперевершеною по довжині і масі тіла є китова акула, що досягає в довжину 20 метрів. Особини такої величини не зважували (тільки спостерігали), але для порівняння можна вказати, що екземпляри завдовжки 12 метрів мали масу 14 тонн.
Китова акула — миролюбний морський гігант. Поволі пливучи в товщі води, вона як сачком збирає своїм величезним ротом здобич (дрібних рачків, кальмарів та іншу дрібну рибу), і пропускаючи воду через дрібне сито своїх зябрових дуг, фільтрує їжу.

Яка риба найшвидше плаває?

Рекордсменом за швидкістю підводного плавання є риба-меч. Ця риба може виростати до 6 метрів і мати масу тіла більше півтонни. Переміщається вона із швидкістю урагану — до 130 кілометрів на годину! У неї страшна зброя — гострий меч, який утворений із зрощених кісток верхньої щелепи.
Риба-меч не раз наводила жах на мореплавців і рибаків, нападаючи на їх парусні судна і навіть на військові кораблі та пробиваючи своїм мечем корпус рибальських човнів. В кінці Другої світової війни її нападу піддався англійський танкер «Барбара». Півтораметровий меч цієї риби пробив корпус і застряг там. Проте риба зуміла висмикнути меч і кинулася в нову атаку. Її розмір був приблизно 5 метрів, а вага близько 660 кілограмів.
Старий 02.09.2011, 19:18   #2
D-Misha
Передовик

Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
Типово

Тісто на гачку.....

Насаджувати тісто на гачок не так-то просто. Геральд Гросс пропонує сім варіантів, за допомогою яких тісто на гачку може не тільки витримати дальні кидки, але і протистояти атакам дрібних риб.

Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!

Тісто - один з моїх улюблених приманок для лову нехіщних риб. Але якщо м'яке тісто обминали безпосередньо навколо гачка, воно часто вже при занедбаності злітає з гачка або його стягують дрібні риби. Запобігти цьому допоможуть запропоновані варіанти насадження :

(1). Кулька з тіста обминають навколо пружинки. Якщо приманки з тіста дрібні, половини пружинки від кулькової ручки цілком достатньо (2). Якщо на водоймищі немає під рукою пружинки, можна зміцнити на волосині дві намистинки (3) і навколо них обмяти дві кульки з тіста. І при використанні власника з намистин є різні варіанти. Якщо приманки невеликі, прив'язують тільки одну намистинку (4). Подача тесту на власний оснащенні при ловлі коропів і линів абсолютно виправдана.
Безпосередньо на гачку
Для рибалок, які вважають за краще подавати тісто прямо на гачку, пропоную декілька практичних варіантів.
Пружинку від кулькової ручки кріпити не безпосередньо до волосу, а надягати на гачок з колечком. Щоб вона не зійшла з гачка, потрібно прив'язати пружинку відрізком тонкої волосіні до колечка (5). Тісто обминають навколо пружинки, жало гачка залишають при цьому вільним.
Деякі фірми виробляють спеціальні пружинки для гачків під тісто - Owner, Stonfo.
Можна прив'язати кілька відрізків плетених волосіні до колечка гачка і обминали тісто навколо них. Відрізки волосіні перешкоджатимуть сковзанню тесту з гачка (6). При лові на форелеве ставку виправдала себе подача тесту на гачку над самим дном. Щоб гачок злегка спливав, на нього (в залежності від розміру) надягають від одного до трьох пінопластових кульок, навколо яких формують кульку з тіста (7). Тісто буде плавати в кількох сантиметрах над дном і збуджувати цікавість форелі.
Старий 04.09.2011, 11:01   #3
2vanya2
Передовик

Вік: 30
Дописи: 3.083
смт.Верхнє Синьовидне
Мій ресівер: GLOBO 8300A
Типово

Судак...

Кожного разу, коли залишаюсь ночувати на Дністрі,надіюсь на покльовку судака. Ніч - це час коли судак виходить на полювання. Вдень дуже рідко попадались мені судаки. Виключенням звичайно є пізня осінь і зима, в ці пори року судак полює і вдень.
Шукати його треба в глибоких ямах з твердим дном, в корягах, між камінням, біля обривистих берегів.Але найбільше судак полюбляє стояти на перекатах.
Взимку судаки збираються в стаї, що тримаються в захаращених корчами ямах. У мене є своя прикмета (прикольна ):якщо після 5-ти 6-ти проводок я так і не обірвав блешні через зацеп , то судака в цьому місці немає. Отож запас приманок, при полюванні на судака, повинен бути величенький. Отже взимку судаки в стаях і на зимувальних ямах, але в зимову "сплячку" вони не впадають і продовжують вести активний спосіб життя. Для зимової рибалки на Дністрі себе найкраще зарекомендували твістери ( при відкритій воді) і вертикальні блешні, балансири ( при льоді).
З настанням весняної повені, судаки підходять ближче до берега. Тут уже ловиться судак на поплавочну вудочку, донку, спінінг ( при чистій воді)... Товщину жилки вибираю не менше 0,35мм , або шнур не тоньший ніж 0,1мм . Ловити, як правило , краще на живця , але клює і на жвавого, верткого хробака. Кльов судак протягом року не рівномірний. Найактивніший після нересту. При вудінні судака на твістер, блешню або воблер Ви відчуєте різку, впевнену і жадібну покльовку. При наявності гострого гачка, підсікати треба все одно. При вудінні на поплавок, покльовки цієї риби різноманітні : то він слабо " грається " поплавком, а потім різко тяне його під воду, то, ледь потішившись поплавком, відразу його топить. А от з підсічкою поспішати не треба. Якщо у Вас на гачку живець, то судак його спочатку хапає міцними щелепами, відпливає всторону, розвертає його головою вперед і аж тоді заглотує. Я завжди стараюсь витримати з підсічкою 15 - 20 секунд, або наскільки нервів вистачить.
При засічці судак виявляє значний опір, прагнучи залягти на дні. Якщо ж клюнув великий судак, створюється враження, що жилка за щось зачепилась. Але судак не боєць. Згодом його опір слабшає, лише на фіналі він може знову спробувати звільнитись від гачка.
січень лютий березень квітень травень червень липень серпень вересень жовтень листопад грудень

кльову нема кльов поганий кльов середній кльов добрий

Про те як Ви ловите судака у Дністрі, можете розказати на форумі. А також можете прислати свою розповідь мені на пошту і я її розміщу на цій сторінці.Буду радий усім дописувачам тому, що цей сайт і був задуманий як місце для обміну досвідом.

Востаннє редагував D-Misha: 04.09.2011 о 11:39.
2vanya2 зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 06.09.2011, 23:37   #4
argonavt79
Передовик

Типово

ХИТРОЩІ ПО ВИЛОВУ КАРАСЯ.

Чого не можна робити при лові карася?

Як я вже говорив, карась дуже чутливий до запаху, тому перш за все, виїжджаючи на рибалку, забудьте про будь-якого виду парфуми. одеколон або крем після гоління, нанесений перед рибалкою, який залишається на руках. Ви можете навіть не почути цього запаху, але при приготуванні прикормки, частинки потрапляють у воду і відлякують карася. Це ж стосується і кремів від комарів і мошки, будьте уважні. Краще купити сітки, накомарники і інші засоби захисту, чим зіпсувати рибалку. Так само, якщо ви виїжджаєте на машині, краще залити паливо з вечора. Одяг теж грає важливу роль, закамуфльований одяг не так помітний на тлі берега. Улюблене місце це добре, але якщо ви сидите лицем на схід там, де сходить сонце, то карась вас бачитиме, як би ви не сиділи тихенько.

Дещо про поведінку карася.

Початок нересту карася припадає на кінець квітня і триває до середини травня, іноді і до початку червня. Це в основному пов'язано з температурою води. Карась відрізняється своїм нерестом від інших риб родини коропових. Якщо сазан йде в очерети і там треться що б відмітати ікру, то карась ближче підходить до берега. Мною були відмічені в основному не пари, а «трійники», де була присутня одна крупна жіноча особина і два трохи менше карася, що супроводжували самку. Після нересту карась якийсь час відпочиває, потім переходить на тваринний корм (мотиль, черв'як). Клювання посилюється в основному під час або після дощу, перед дощем же клювання дуже слабке або його немає зовсім. Це пов'язано зі зміною тиску. Перші ознаки переходу карася на рослинний корм це цвітіння акації. З цієї миті ми і перейдемо до наступної теми.

Прикормка.

Коли карась переходить на рослинний корм, треба знати що він любить. А корм у нього різноманітний, починаючи з перловки і закінчуючи кукурудзою. Я зазвичай купую перемелену суміш. Суміш ця складається з кукурудзи, перловки, вівса, пшениці і більшої частини перемелених насіннячок. Не буду розповідати про всякого роду ароматизаторів, що продаються, і сумішей, я ними просто не користуюся. У суміш для лову на «соску» або як його ще називають «самодур», я додаю муку для в'язкості. Відмічено що якщо ловити на кукурудзу, то карась дуже вередливий. Я не замітив різниці між фірмами-виробниками, чия кукурудза більше подобається карасю, але скажу, що непогано воду з банки кукурудзи додавати в суміш, що готується – клювання посилюється. При приготуванні суміші треба використовувати воду із ставу, в якому Ви ловите, інша вода може тільки відлякати карася. Можна так само в суміш додати 1-2 краплі анісового масла (з розрахунку на 3-5 літрів суміші). Краще всього воду із ставу з анісом і водою кукурудзи, змішати відразу. Один важливий чинник – перед приготуванням суміші вимийте руки в ставку, особливо якщо Ви тримали спійману рибу, слиз цієї риби неприпустимий в суміші і також може відлякати карася. Тепер перейдемо до снастей.

Снасті.

Ось тут дуже багато різних варіантів снастей. Я лише трохи зупинюся на тій снасті, якою ловлю сам. Вудка найпростіша китайського виробництва розміром 4 метра, і дзвінким кінчиком. Котушка обов'язково повинна бути безінерційною (для мене така котушка найзручніша). Обов’язково котушка повинна мати фрикційний тормоз, щоб гасити ривки великого карася. Основна волосінь у мене діаметром 0,2-0,25. На повідець ставлю в основному повідкову волосінь діаметром 0,16.
Главная » 2011 » Март » 24 » Як ловити карася на ставку

22:25 Як ловити карася на ставку
Сьогодні не має такого ставка (особливо ставки в с. Цегів, Рачин, Сільце, Холонів, Терешківці, смт. Мар’янівка…), де б не водився карась, тому мова піде про особливості лову цієї риби. Карась, як і сазан, і короп дуже обережна риба, що добре бачить і чує різні звуки. Також карась дуже чутливий до запахів.

Чого не можна робити при лові карася?

Як я вже говорив, карась дуже чутливий до запаху, тому перш за все, виїжджаючи на рибалку, забудьте про будь-якого виду парфуми. одеколон або крем після гоління, нанесений перед рибалкою, який залишається на руках. Ви можете навіть не почути цього запаху, але при приготуванні прикормки, частинки потрапляють у воду і відлякують карася. Це ж стосується і кремів від комарів і мошки, будьте уважні. Краще купити сітки, накомарники і інші засоби захисту, чим зіпсувати рибалку. Так само, якщо ви виїжджаєте на машині, краще залити паливо з вечора. Одяг теж грає важливу роль, закамуфльований одяг не так помітний на тлі берега. Улюблене місце це добре, але якщо ви сидите лицем на схід там, де сходить сонце, то карась вас бачитиме, як би ви не сиділи тихенько.

Дещо про поведінку карася.

Початок нересту карася припадає на кінець квітня і триває до середини травня, іноді і до початку червня. Це в основному пов'язано з температурою води. Карась відрізняється своїм нерестом від інших риб родини коропових. Якщо сазан йде в очерети і там треться що б відмітати ікру, то карась ближче підходить до берега. Мною були відмічені в основному не пари, а «трійники», де була присутня одна крупна жіноча особина і два трохи менше карася, що супроводжували самку. Після нересту карась якийсь час відпочиває, потім переходить на тваринний корм (мотиль, черв'як). Клювання посилюється в основному під час або після дощу, перед дощем же клювання дуже слабке або його немає зовсім. Це пов'язано зі зміною тиску. Перші ознаки переходу карася на рослинний корм це цвітіння акації. З цієї миті ми і перейдемо до наступної теми.

Прикормка.

Коли карась переходить на рослинний корм, треба знати що він любить. А корм у нього різноманітний, починаючи з перловки і закінчуючи кукурудзою. Я зазвичай купую перемелену суміш. Суміш ця складається з кукурудзи, перловки, вівса, пшениці і більшої частини перемелених насіннячок. Не буду розповідати про всякого роду ароматизаторів, що продаються, і сумішей, я ними просто не користуюся. У суміш для лову на «соску» або як його ще називають «самодур», я додаю муку для в'язкості. Відмічено що якщо ловити на кукурудзу, то карась дуже вередливий. Я не замітив різниці між фірмами-виробниками, чия кукурудза більше подобається карасю, але скажу, що непогано воду з банки кукурудзи додавати в суміш, що готується – клювання посилюється. При приготуванні суміші треба використовувати воду із ставу, в якому Ви ловите, інша вода може тільки відлякати карася. Можна так само в суміш додати 1-2 краплі анісового масла (з розрахунку на 3-5 літрів суміші). Краще всього воду із ставу з анісом і водою кукурудзи, змішати відразу. Один важливий чинник – перед приготуванням суміші вимийте руки в ставку, особливо якщо Ви тримали спійману рибу, слиз цієї риби неприпустимий в суміші і також може відлякати карася. Тепер перейдемо до снастей.

Снасті.

Ось тут дуже багато різних варіантів снастей. Я лише трохи зупинюся на тій снасті, якою ловлю сам. Вудка найпростіша китайського виробництва розміром 4 метра, і дзвінким кінчиком. Котушка обов'язково повинна бути безінерційною (для мене така котушка найзручніша). Обов’язково котушка повинна мати фрикційний тормоз, щоб гасити ривки великого карася. Основна волосінь у мене діаметром 0,2-0,25. На повідець ставлю в основному повідкову волосінь діаметром 0,16.

Поплавець: ось тут різноманітність величезна. Карась бере дуже обережно, йому треба «промацати» насадку, тому я рекомендую поплавці з підгрузкою 1,5-2,5 грама. Для чого запитаєте Ви? Для того, що б бачити щонайменший рух в області гачка. Клювання у карася різноманітне він може трохи притопити поплавок, може відразу потягнути вниз, а може навіть водити з одного боку в інший, «граючись». Якщо рибак ловить на ставку давно, то він вже знає, як клює в цьому місці карась. Гачок. Я віддаю перевагу короповим гачкам, розміри підбираю від розміру наживки (що наживка покривала не менше 2\3 гачка), колір в основному золотистий. «Соски» беру в основному пружинні. Відкрию маленький секрет, мною особисто перевірений. Я «пусті» гачки не ховаю в суміш, як робить багато хто, на кожен гачок одягаю по кукурудзі і вже потім ховаю в суміш, сходу практично не було. На останній гачок я одягаю по 2-3 кукурудзи, досвід показує, що на останній гачок якраз більше всього і ловиться. Тепер важлива на мій погляд така річ, як підставка. Використовую підставку типу «розкладачки». При використанні «рогача» клювання практично не видно через жорсткість всієї конструкції, «розкладачка» ж дозволяє побачити навіть як карась «обсмоктує» суміш. Дзвоник встановлений на кінчику вудилища, трохи тремтить, але не дзвенить. При клюванні вудка дуже сильно тремтить, а при хорошому екземплярі від 800 грам і більш, вона просто йде з підставки у воду, тут головне не проґавити цей момент, інакше підсумок буде плачевним. Розташовувати вудку краще всього перпендикулярно натягненню волосіні.

Виважування карася.

По моїм спостереженням на різних ставках карась поводиться по-різному. Якщо на одному ставі потрібно підсікати відразу, то на іншому треба трішки почекати з підсічкою. Все залежить від того, наскільки голодний або полохливий карась в цьому місці. Але поспішати теж не потрібно. Іноді, при подачі приманки на сусідній вудці відбувається швидке клювання, це означає, що карась, що обсмоктував наживку, злякався і «втік». Ось тут вже вичікування не потрібне, якщо його зразу не підсікти, то схід буде стовідсотковий. Не треба сильно смикати вудилище, якщо воно у Вас жорстке, то ви просто розірвете карасю губу і він безперешкодно зірветься, якщо ж вудилище м'яке – то підсічка буде недостатньою і він так само зірветься. Тут не буде лишнім досвід і знання свого вудилища. Карась любить робити піруети під водою, це означає, що треба завжди тримати волосінь в натяжку. Важливо виважування риби перевести в місце, де немає всякого роду рослинності. Карась завжди намагається піти в траву або очерети, що спричинить зацепи і схід. Одного разу я ігнорував це правило і був покараний: у мене було в чотири рази більше сходу, ніж виловленої риби. Допустимо, що у Вас все місце розчищене, і Ви ведете рибу до берега. Тут не треба поспішати. Карась іноді просто тримає силу на останній ривок. Підводячи до берега, краще всього опустити підсак у воду (у жодному випадку не робіть різких рухів або гучних входів у воду), карась може зробити ривок і піти. Бажано на котушці для цього поставити слабший спуск волосіні, це вас врятує від обривів. Заводьте рибу в підсак і лише після цього піднімаєте підсак з рибою на берег.
Старий 08.09.2011, 16:35   #5
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Кримські рибалки спіймали гобліна ..........

Свою назву - акула-гоблін - риба отримала через химерний вигляд: морда акули закінчується довгим дзьобоподібним виростом, а довгі щелепи можуть далеко висуватися

Біля берегів Севастополя, прямо в міській бухті, рибалки виловили рідкісного і небезпечного морського хижака. У тенета попалася акула-гоблін, яка мешкає в Тихому океані на великій глибині.

Досі вчені мало що знають про її звички і навіть чисельність. Тепер ще залишається гадати, як ця акула опинилася за тисячі кілометрів від рідних місць.

Севастопольські рибалки чимало здивувалися, коли виловили це чудовисько. Тут бачили багатьох морських гадів, але такий екземпляр трапився вперше. На кадрах,відео, видно, як моряки не знають, що робити з уловом.

Свою назву (акула-гоблін або акула-домовик) риба отримала через химерний вигляд: морда акули закінчується довгим дзьобоподібним виростом, а довгі щелепи можуть далеко висуватися. Забарвлення також незвичайне: близьке до рожевого (шкіра напівпрозора, і кровоносні судини просвічують крізь неї). Найбільший відомий особень досягав довжини 3,8 метра і важив 210 кг. Цей вид мало вивчений, науці відомі менше п'яти десятків екземплярів.

Акула мешкає біля берегів Японії у водах Тихого океану, і як вона опинилася в Антлантиці, де інша солоність води, - незрозуміло.

"Знаю випадки, коли запливала блакитна або тигрова акула, але вони до берегів Босфору підпливали і йшли назад, для них цей бар'єр солоності виявився нездоланним", - сказала зберігач фонду Севастопольського акваріуму Алла Короткова.

Останнім часом спостерігається величезне число переселенців, але в основному через людську діяльність, тому багато видів потрапляють у неприродне для себе середовище існування.

Вчені припустили, що в Чорне море гоблін потрапив завдяки людині. Науковий співробітник Інституту біології південних морів Юлія Корнійчук вважає, що акула випала з борту приватного судна, на якому її тримали заради розваги.

Акула-домовик мешкає на глибині від 200 метрів. Вивчено цей вид вкрай мало. Невідомо навіть, чи перебуває він під загрозою зникнення і чи агресивний по відношенню до людини.

Для севастопольських океанологів тепер загадка, як довго прожила акула-гоблін в Чорному морі, повідомляють “Вєсті”.

Як повідомлялося раніше, вчені вважають, що за 10 років у прибережних водах Криму будуть зустрічатися блакитні акули.

Вода в Чорному і Мармуровому морях поступово теплішає, і блакитні акули в гонитві за їжею можуть запливати в них з Середземного. Якщо потепління триватиме такими темпами, як зараз, через 10 років блакитні акули будуть зустрічатися в прибережних водах Криму. Теоретично вони безпечні. Але якщо будуть голодні, можуть напасти і на людину, зазначає Gazeta.ua.
Старий 08.09.2011, 16:53   #6
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Рибальські приколи...

Підлідний лов на дальній закид......
Старий 10.09.2011, 20:41   #7
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Природа і рибалка.....

Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
Старий 11.09.2011, 11:22   #8
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Карась....

Рибу потрібно почистити і випотрошити, плавники і хвіст краще відрізати ножицями.

Гострим ножем зробити ромбовидні надрізи до самого хребта, як показано на фотографіях.Роблячи надрізи, ви почуєте, як перерізаються маленькі кісточки, котрих особливо багато біля хвоста риби. На животі, де в карася ребра, робити надрізи непотрібно, оскільки ребра все одно не зможуть прожаритись до хрупкості.

За смаком посолити рибу. Майте на увазі,надрізана таким способом риба, потребує менше солі, чим риба, котру жарять без надрізів.Решта спецій та приправ за смаком

В глибокій сковороді, краще з антипригарним покриттям (якщо приготування виконується в польових умовах підійде і чугунна сковорода ) розігрійтете 300 мл рослинної олії. Розігрійте сильно, щоб над поверхністю появився легкий димок. Можна просто пожарити карасів в цій оливі, і получится дуже смачно, але я рекомендую добавити цьому блюду азіатські нотки. Для цього, в оливу потрібно кинути легко роздавлений зубчик часнику і декілька кусочків імбиру. Вони віддадуть свої пряні аромати маслу, а масло впитається в рибу. Получиться неперевершено.

Риба обережно! (бризгається) кладем в сковороду і прожарюєм по 5 хвилин з кожної сторони. Обжарюєм кожну рибку окремо, тоді олія буде залишатися достатньо горячою.

Готову рибу викладаєм на тарілку. Легко збризгуєм сумішшю соку лайма и кунжутного масла (на столову ложку соку пять - шість капель масла).

Подавати з холодним білим вином.

Востаннє редагував D-Misha: 11.09.2011 о 11:24.
D-Misha зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 11.09.2011, 13:07   #9
argonavt79
Передовик

Типово

ВИЛОВ РИБИ НА ТЕЧІЇ.

Для лову на течії використовується петлеве оснащення. Якщо ваш монтаж зроблений правильно, оснащення дозволить ловити майже кожну з риб, що спробували узяти приманку. Після того, як волосінь пропущена через всі кільця вудилища, на неї нанизують вертлюжок із застібкою і потім маленький вертлюжок, такий же, як і при монтажі оснащення для спокійної води. Вертлюжок із застібкою відсовують подалі вгору по волосіні, щоб він поки не заважав. Маленький вертлюжок зміщують на 50-70 см від кінця волосіні. Тепер волосінь в 20 см з кожного боку від вертлюжка беруть великими і вказівними пальцями обох рук і закручують. Пальці кожної руки працюють в протилежних напрямах. Волосінь йде по обидві сторони від вертлюжка скручується в одне ціле. Необхідно щоб «скручування» було достатньо довгим для того, щоб зав'язати вузлик приблизно в 10 см від вертлюжка. Вузол запобігає розкручуванню волосіні. Таку ж операцію проводять ще двічі і в обох випадках зав'язують по невеликому вузлику з одним оборотом в десятидесяти см від попереднього. Ще через 10 см в'яжуть вузлик з двома оборотами. Цей вузол повинен бути дуже міцним. Тепер настає черга вертлюжка із застібкою, до якої пристібатиметься годівниця під час рибалки. Його просувають вниз до вузла з двома оборотами і потім в'яжуть на здвоєній волосіні ще один вузол з двома оборотами в 10 - 15 см від попереднього. Кінець волосіні, що залишився, відрізують. У петлі, сформованій між двома подвійними вузликами, рухається вертлюжок із застібкою, а під нею знаходиться скручена волосінь з вертлюжком на кінці, для кріплення повідця. Після зарядки годівниці прикормкою, ви побачите, що скручування, направлене убік, чудово триматиме відстань від годівниці, коли та торкнеться нижнього подвійного вузла. Це дає гарантію від заплутування оснащення.
При лові на течії правильно підібрана по вазі годівниця може почати котитися по дну, але не тому, що її тягне течія, а більшою мірою через те, що потік надає дуже великий тиск на ту частину волосіні, яка знаходиться між дном і поверхнею води. Якщо понизити цей тиск, можна ловити ефективніше і з легшою годівницею. Щоб понизити тиск потоку на волосінь, потрібно, по-перше, прибрати якомога більше волосіні з води, тобто підняти вершинку вудилища якомога вище. По-друге - дати волосіні деякий провіс. Не так важливо, наскільки велику дугу утворює волосінь. Потік постійно відводитиме цей провіс далі від вершинки. Волосінь, яка знаходиться поза водою і дуга скоротять тиск потоку. Зниження відбудеться ще і тому, що від годівниці до точки виходу з води волосінь триматиметься майже паралельно течії. Тільки в середині цієї ділянки волосіні в товщі води тиск залишиться максимально сильним.
Прибрати зайвий тиск необхідно тому, що оснащення добре працює лише у тому випадку, коли годівниця не переобтяжена і її ваги досить, щоб вона утримувалася на грунті на самій межі. Така система оснащення зберігає можливість самопідсічки і дозволить ловити без промахів кожну рибу, яка клюнула. Підсічка у такому разі тільки шкодить. Риболовові залишається акуратно доставити оснащення в точку лову і чекати клювання. Потім без всякої підсічки вивести самозасічену рибу.
Після закидання годівниці гачок з насадкою лягає поряд з нею в точці лову. Даєте волосіні провіс, і вона утворює дугу. Тиск течії, що залишився після створення дуги, направлений на те, щоб тягнути годівницю по дну. Але її вага достатня, щоб протистояти потоку. Як би не лягла на дно годівниця, гачок з насадкою завжди виявиться нижчим за неї за течією. Риба бере насадку і намагається поплисти геть. Навіть при невеликому русі риби з гачком в роті годівниця зрушиться і покотиться по дну. Це трапиться тому, що тиск на волосінь був достатньо низьким, але тільки до того моменту, поки годівниця не почала рухатися. У ту секунду, коли риба намагається поплисти геть з узятою приманкою, годівниця, продовжуючи рухатися вниз за течією, автоматично підсікає рибу. Момент клювання і підсічки реєструється як відхід назад вершинки вудилища, яка тільки що була злегка зігнута під тиском води на волосінь. Залишається обережно витягнути трофей з води.
От чому оснащення повинне бути дуже тонко збалансована, інакше воно просто не працюватиме. Якщо годівниця дуже важка, вона не зможе зрушитися під додатковим тиском, що створюється рибою в ту секунду, коли вона бере приманку, і шансів на самопідсічку залишається зовсім небагато. До речі, коли ми говоримо про збалансованість оснащення, то це стосується не тільки годівниці, але і інших елементів, у тому числі і вертлюжків, які не повинні сильно впливати на всю її масу. Іноді навіть протягом однієї рибалки кілька разів доводиться підшукувати ідеальну вагу оснащення, тому що сила течії може збільшуватися або зменшуватися.
При такому лові дуже важливо зберігати власний спокій. Немало трофеїв втрачається тільки через те, що риболов сам робить підсічку, особливо після довгого очікування клювання. Коли вершинка вудилища раптово відіграє назад, нелегко утриматися від підсічки, а вона веде до звільнення від гачка риби, що вже засіклася, або до обриву повідця. Вузол гачка можна закріпити краплею суперклею. Вузли петлевого оснащення можна захистити силіконовими кембріками.
Старий 12.09.2011, 15:52   #10
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Рибацькі приколи......

Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!

Востаннє редагував D-Misha: 12.09.2011 о 15:58.
D-Misha зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Відповідь

Закладки

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній допис
все по sti5518 (з фото) sat-prof Ремонт тюнерів,JTAG відладка 4 03.07.2016 15:16
Все про ремонт ресиверів seriff Проф розділ 194 07.07.2014 13:35
Блискавка та все про неї! sat-prof Офтопік (теревеньки) 31 12.06.2014 11:42
Hivision HV-5000CI ER:07 і все. sos200 Тюнери, які не ввійшли в список 2 26.07.2010 17:45

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 06:10.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
Львівський форум