![]() |
|
|
#791 |
|
Moderator
![]() Реєстрація: 16.04.2010
Дописи: 6.688
|
В ніч з 19 на 20 грудня в Лас-Вегасі пройде турнір зі змішаних єдиноборств UFC Fight Night 183. Шоу відбудеться без глядачів через пандемію коронавірусу.
У головному протистоянні в октагоні зійдуться американці Стівен Томпсон (15–4–1) і Джефф Ніл (13–2). Попередні бої стартують о 23:00 за Києвом, основний кард запланований на 02:00, а головний бій турніру розпочнеться близько 04:00 за київським часом. У прямому ефірі турнір покажуть ESPN і UFC TV. В Україні бої можна подивитися на Setanta Sports. Всі новини про турнір будуть доступні оперативно на Sport.ua. UFC Fight Night 183 Лас-Вегас (США). 20.12.2020 02:00. Основний кард Стівен Томпсон – Джефф Ніл Жозе Алду – Марлон Вера Мічел Перейра – Кеос Вільямс Марлон Мораес – Роб Фонт Марчін Тибура – Грег Харді 23:00. Попередній кард Ентоні Петтіс – Алекс Мороно Сіджара Юбенкс – Пенні Кіанзад Дерон Вінн – Антоніо Арройо Джилліан Робертсон – Тайла Сантос Тафон Нчукві – Джеймі Пікетт Джиммі Флік – Коди Дьорден Христос Ягос – Карлтон Мінус Sport.ua Telegram |
|
|
|
|
|
#792 |
|
Moderator
|
В ніч з суботи на неділю в Лас-Вегасі (штат Невада, США) на домашній міні-арені «UFC Apex» відбувся завершальний турнір UFC в 2020 році.
У головному бою турніру зустрілися американці Стівен Томпсон і Джефф Ніл. Поєдинок тривав п'ять раундів, після яких всі судді віддали перемогу Томпсону з рахунком 50:45. Ця поразка стала для Ніла першою в UFC після його дебюту в 2018-му році. |
|
|
|
|
|
#794 |
|
Moderator
|
Колишній чемпіон UFC у двох вагових категоріях Конор Макгрегор натякнув, що знову стане батьком.
«Наша сім'я бажає вашій щасливого Різдва! В 2021-му є чого очікувати», - підписав публікацію ірландець. Відзначимо, що на фото присутні наречена Конора Ді Девлін, його син Конор-молодший, який тримає знімок УЗД, і дочка Кроя. У коментарях Макгрегор додав емодзі немовляти. |
|
|
|
|
|
#795 |
|
Moderator
|
Бійці ММА з Росії Магомед Ісмаїлов і Владімір Мінєєв на турнірі AMC Fight Nights: Winter Cup влаштували бійку, яка переросла в масову бійку.
Обидва бійці були на турнірі глядачами. Мінєєв викликав Ісмаїлова на бій, і той відповів, вийшовши в октагон. Перепалка переросла в бійку, і в клітку вибігли вболівальники. «Не ганьбіть Москву! На нас дивиться весь світ», – просили організатори в мікрофон. Турнір був перерваний. Ісмаїлов отримав пошкодження носа, а учасники бійки доставлені у відділення поліції. Як пізніше з'ясувалося, Мінєєв вдарив опонента мікрофоном, через що й почалася бійка. У 2018 році Магомед Ісмаїлов (17–2–1) і Владімір Мінєєв (14–1–1) провели бій на турнірі Fight Nights Global 90, і тоді їхній поєдинок завершився внічию. ВІДЕО. Бійка в Москві: Магомед Ісмаїлов та Владімір Мінєєв. |
|
|
|
|
|
#796 |
|
Moderator
|
Чемпіон UFC у легкій вазі Хабіб Нурмагомедов, який в жовтні завершив кар'єру, заявив, що Конор Макгрегор і Дастін Пор'є оскаржать його титул.
Нагадаємо, що бій Макгрегор - Пор'є відбудеться 23 січня на UFC 257 в Абу-Дабі. «У легкій вазі завжди панувала конкуренція. Всі події в 2020 році в UFC пов'язані з легкою вагою. Спочатку повернення Конора, потім бій Гейджі з Фергюсоном. Після цього повернення Пор'є. Потім мій бій з Гейджі. Ця вага завжди була цікавою і конкурентною. Мій пояс забере переможець пари Дастін - Конор», - сказав Нурмагомедов. Раніше Хабіб назвав Конора Макгрегора найскладнішим суперником в кар'єрі. |
|
|
|
|
|
#797 |
|
Moderator
|
Історія UFC знає безліч чемпіонів. Яким би домінуючим не було б правління того чи іншого бійця, рано чи пізно йому приходить кінець. Немає нічого поганого в тому, щоб програти гідному претенденту, але іноді чемпіони розлучалися зі своїм титулом на скандальній ноті - їх звинувачували в допінгу, і це відразу приводило до того, що на вчорашніх королів вішали ярлик чітера.
Всього в UFC було п'ять таких горе-чемпіонів. Джош Барнетт У листопаді 2001 року на турнірі UFC 34 важковаговик Джош Барнетт фінішував ударами Боббі Хоффмана, чим забезпечив собі титульний поєдинок. Після бою з'ясувалося, що у переможця в сечі знайдені сліди двох різних анаболічних стероїдів, але в ті часи в ММА покарання за подібне були не найсуворішими, і Барнетт отримав лише усне попередження від Атлетичної комісії штату Невада. У березні наступного року на UFC 34 Барнетт став новим і наймолодшим чемпіоном UFC у важкій вазі після того, як він зупинив граунд-енд-паундом Ренді Кутюра. Але пробув Джош у цьому статусі зовсім недовго, в його післяматчевих аналізах знову знайшли стероїди, і цього разу їх було аж три: болденон, нандролон і флуоксиместерон. Через 4 місяці після завоювання титулу Барнетт був його позбавлений і звільнений з UFC, що спонукало його на кілька років відправитися до Японії. Надалі Барнетт ще двічі провалив допінг-тести. Стероїд дростанолон став причиною скасування його поєдинку проти Федора Ємельяненка в 2009 році, а в 2016 році сліди SARMа остарина поставили хрест на кар'єрі «Майстра війни» в UFC, куди він повернувся в 2013-му. Тім Сильвія Ще один екс-чемпіон у важкій вазі в цьому списку. Свій перший титульний забіг Сильвія завершив після дебютного захисту поясу у вересні 2003 року. На UFC 44 він нокаутував Гана Макгі за дві хвилини, однак після бою виявилося, що чемпіон використовував стероїд станозолол, і це призвело до того, що Сильвія розлучився з титулом, отримав 6 місяців дискваліфікації і $ 10 000 штрафу. Тім не приховував своєї провини і заявляв, що використовував цей препарат для схуднення. Через три роки після цього інциденту Сильвія повернув титул і двічі його відстояв, перш ніж Ренді Кутюр поклав початок стрімкому занепаду його кар'єри. Шон Шерк У липні 2007 року на UFC 73 Шерк впевнено переміг у п'яти раундах Ерміса Франсу, в перший і, як виявилося, останній раз відстоявши титул в легкій вазі. По закінченню зустрічі Атлетична комісії штату Каліфорнія оголосила, що в узятій за день до бою допінг-пробі чемпіона виявлений нандролон - анаболічний стероїд. Шерк в результаті позбувся титулу, отримав штраф в розмірі $ 2500 і рік дискваліфікації, хоча згодом в ході оскарження йому вдалося вдвічі скостити собі термін. У наступному бою на UFC 84 йому надали шанс повернути пояс, але новий чемпіон Бі Джей Пенн виявився йому не по зубах, і більше «М'язиста акула» не виходила на чемпіонський рівень. Джон Джонс Джонс у своїй кар'єрі чотири рази розлучався без бою з титулом UFC у напівважкій вазі, і двічі це відбувалося через провалені допінг-тести. У липні 2016 року Джонс у статусі тимчасового чемпіона повинен був провести об'єднавчий реванш проти Деніела Корм’є на UFC 200, але за лічені дні до бою USADA повідомило про те, що в одній з червневих проб Джонса знайдені сліди двох заборонених препаратів: антиестрогена кломифена і інгібітора ароматази летрозола. Тільки в листопаді того року був винесений вердикт у справі Джонса - один рік дискваліфікації і позбавлення тимчасового титулу. У липні 2017 року на UFC 214 Джонс і Корм’є, нарешті, провели реванш, який завершився перемогою Джона нокаутом в третьому раунді, що знову зробило його повноцінним чемпіоном у напівважкій вазі. Але радів Джонс перемозі не дуже довго. Менш ніж через місяць після цього світ облетіла шокуюча новина - Джонс знову попався на допінгу. У взятої в день зважування пробі виявлені сліди стероїду туринаболу. Джонс всіляко виправдовувався, проте незабаром у нього відібрали титул і повернули його Корм’є. Бій визнали таким, що не відбувся, а зірка, що провинилася, була відсторонена від виступів терміном на 15 місяців. Ті Джей Діллашоу 2019 рік почався для чемпіона UFC у найлегшій вазі Діллашоу якнайгірше. У січні він опустився в найлегшу вагу, щоб за 32 секунди бути нокаутованим тамтешнім чемпіоном Генрі Сехудо. А в березні Діллашоу відмовився від свого титулу після того, як USADA повідомило йому погані новини. Як виявилося, в його двох допінг-пробах, взятих перед поєдинком з Сехудо, виявлений заборонений препарат еритропоетин. Діллашоу визнав свою провину, але це не врятувало його від двох років дискваліфікації. Повернутися в клітку дворазовий чемпіон UFC зможе не раніше 19 січня 2021 року. Sport.ua Telegram |
|
|
|
|
|
#798 |
|
Moderator
|
Незважаючи на те, що відбувалося в світі у 2020 році, в UFC все ж змогли тримати марку. За рік, затьмарений пандемією, промоушен провів 41 турнір, в тому числі, 11 з оплатою за перегляд.
У 2020 році в UFC зафіксовано 139 нокаутів, ми відібрали для вас п'ятірку найбільш ефектних. Хоакін Баклі vs Імпа Касанганай 11 жовтня на турнірі UFC Fight Night 179 боєць середньої ваги Баклі став автором одного з найбільш видовищних нокаутів не тільки 2020 року, а й взагалі останніх років. В середині другого раунду його лівий хайкік був спійманий Касанганаєм, Баклі не розгубився і дивним чином у кращих традиціях WWE завдав удару з розвороту правою ногою. П'ятка Баклі торкнулася обличчя суперника, миттєво вимкнувши йому світло. Крім бонусу за «Виступ вечора», нокаут Баклі став вірусним і привернув увагу таких людей, як Дональд Трамп і Каньє Вест. Коді Гарбрандт vs Рафаель Ассунсао 6 червня на UFC 250 колишній чемпіон промоушену в найлегшій вазі Гарбрандт повертався в октагон після серії з трьох поразок нокаутом. Його бій проти бразильського ветерана Ассунсао також завершився нокаутом, але тільки вже на користь калифорнійця. Ассунсао переслідував Гарбрандта, витісняючи його до паркану, як раптом «No Love» зробив глибокий уклін вправо і вийшов з нього з убивчим хуком, який точно вразив опонента. Ассунсао падав на покриття зі звуком про закінчення другого раунду. Гарбрандт, нарешті, повернувся на переможну стежку, що тут же дозволило йому отримати тайтл-шот, правда, в категорії нижче. У листопаді на UFC 255 у нього повинен був відбутися бій з чемпіоном у найлегшій вазі Дейвісоном Фігерейду, однак травма біцепса не дозволила Гарбрандту вийти в клітку. Шон О'Меллі vs Едді Вайнленд Згаданий турнір UFC 250 також подарував уболівальникам ще один чудовий нокаут. У першій парі PPV-карду непереможений Шон О'Меллі, який рветься до титулу в найлегшій вазі, зустрічався з досвідченим Едді Вайнлендом. Ветеран не став серйозним тестом для нової зірки, якій для фінішу вистачило менше двох хвилин. Це був класичний одноударний нокаут, одного правого кросу О'Меллі вистачило, щоб Вайнленд опинився в несвідомому стані. З огляду на стан Вайнленда, О'Меллі не пішов на добивання, і рефері тут же зупинив бій. На цьому бездоганний забіг О'Меллі в ММА був завершений. Через три місяці на UFC 252 він був нокаутований Марлоном Верою, і тепер шлях до титульного бою «Шугару» доведеться прокладати заново. Кевін Холланд vs Роналду Соуза 2020 рік для перспективного середньоваговика Холланда склався якнайкраще. З травня по грудень протягом семи місяців йому вдалося здобути 5 перемог, чим він повторив рекорд промоушену за кількістю виграних поєдинків за календарний рік. Його п'ята перемога припала на 12 грудня. На UFC 256 йому протистояв віковий, але все ще небезпечний фахівець із сабмішнів «Жакаре» Соуза. На початку сутички у Холланда виникли проблеми, коли його суперник опинився в домінуючому положенні на землі. У той час, коли Соуза вирішив поговорити з ним, Холланд потряс бразильця хуком справа, лежачи на спині. Кевін завдав ще одного удару, змусивши «Жакаре» стати на коліна, перш ніж закінчити сутичку серією ударів без відповіді. Крім третього бонусу за «Виступ вечора» у 2020-му, ця перемога принесла Холланду місце в топ-10 рейтингу. Хаос Вільямс vs Абдул Разак Альхассан Хаос Вільямс заявив про себе, як про нового нокаутера в напівсередній вазі після двох своїх перших виступів в UFC. Він дебютував у восьмикутнику 8 лютого на UFC 247, йому вистачило 27 секунд, щоб відправити в нокаут Алекса Мороно. 14 листопада його бій проти Альхассана на UFC Fight Night 182 тривав на три секунди більше. Багато хто чекав, що поєдинок не пройде всю дистанцію, враховуючи, що Альхассан виграв нокаутом усі 10 своїх боїв, але мало хто припускав, що він триватиме лише півхвилини. Вільямс завдав прямого удару справа в той момент, коли його суперник пішов в атаку з лоукіками. Удар припав точно в щелепу, і Альхассан полетів у нокаут. Вільямс встиг нанести ще один удар на землі, перш ніж рефері зупинив його. Щоправда, зробити рекорд в UFC 3-0 Вільямсу не судилося, 19 грудня на UFC Fight Night 183 він програв одноголосним рішенням суддів Мічелу Перейрі. Sport.ua Telegram |
|
|
|
|
|
#799 |
|
Moderator
|
Боєць ММА Вітольдас Ягело, якого відпустили з КПЗ після інциденту, який стався в Новий рік, визнав, що застосував насильство, але на своє виправдання сказав, що він захищав свою дівчину і себе: «До моєї дівчині приставали, а мене двічі вдарили по голові, потім напали з ножем, що мені залишалося робити – повернутися і піти?»
1 січня о 02:50 мешканка Вільнюса повідомила в поліцію. Жінкам потрібна допомога лікарів. Ягело запевняє, що він сам отримав травми, крім того, він сам і його дівчина повідомили в поліцію про побиття. Литовського бійця ММА звинувачують у побитті двох жінок і чоловіка. Вітольдас Ягело пояснив: «Там живе подруга моєї дівчини Анастасія Вікторія, вона запросила нас на Новий рік. Ми прийшли в 20–21 годин, вечірка була в самому розпалі. Там був друг Вікторії і ще одна її подруга, її звали Котріна – я не був з ними знайомий. Це була дивна вечірка, Вікторія постійно з'ясовувала стосунки зі своїм другом, якісь любовні з'ясування. Котріна була без настрою, скаржилася, що її кинув хлопець, вона постійно ображала мене – я їй чимось не подобався. Вона сказала, може, не пий більше, адже ти боксер, отже поганий, будеш пити, ще більше одурієш. І це вона постійно повторювала. Я не знаю, чому вона до мене приставала. Після півночі, коли ми вже зустріли Новий рік, ми потанцювали, а тоді підійшла Вікторія і каже: ну, вдар мене. Я попросив залишити мене в спокої, але вона стала мені погрожувати розправою, сказала, що приїдуть її друзі. Я не звертав на неї уваги, вона заспокоїлася. Тоді моя подруга сказала, що хоче прилягти і пішла в іншу кімнату, за нею пішов друг Вікторії. Я здивувався. Тут почув шум, побіг туди і побачив, що він пристає до моєї подруги. Я вже бачив, що до цього він її то пощипував, то поплескував по м'якому місцю. Я мовчав, але коли в кімнаті таке побачив і почув крик. Тоді той чоловік двічі вдарив мене по обличчю. Я вдарив його – 2-3 рази. Тут прибігла Котріна – з ножем в руках. Вона замахувалася на мене. Не було часу думати, що робити – я забрав ніж, два рази вдарив її. Прибігла Вікторія і стала бити мене по спині. Ми відразу пішли, захопивши з собою ніж (на ньому були відбитки пальців Котріни). Як тільки дійшли до будинку, зателефонувала поліція. Дуже шкодую про те, що трапилося – не тих друзів вибрали». Ягело запевняє, що ті, хто видає себе за постраждалих, розповіли поліції багато неправди. Він передав ніж поліцейським і представив свою версію подій. Ягело і його дівчина також написали заяву в поліцію. За його словами, він шкодує, що піддався на вмовляння і пішов в гості, але вважає, що не міг просто піти після того, як його два рази вдарили по голові. Sport.ua Telegram |
|
|
|
|
|
#800 |
|
Moderator
|
Відомий українсько-молдавський боєць Сергій Співак (11-2) 20 лютого проведе бій з американцем Джаредом Вандераа (11-4). Зустріч відбудеться на турнірі UFC Fight Night. Місце проведення поки невідоме.
Нагадаємо, що бій повинен був відбутися 12 грудня в Лас-Вегасі, але суперник підхопив коронавірус. Для 25-річного важковаговика це буде п'ятий бій в UFC. На його рахунку перемоги над Таєм Туйвасою і Карлосом Феліпе, а також поразки від Волта Харріса і Марчіна Тибури. |
|
|
|
![]() |
| Закладки |
| Параметри теми | |
| Параметри перегляду | |
|
|
Схожі теми
|
||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| Пробуємо прогнозувати спорт.... | sat-prof | Вболіваємо. | 5 | 21.06.2012 11:09 |
| Спорт-2 | frinzko | Не знаєш, де написати? Пишем тут. | 12 | 23.05.2011 12:17 |