SAT
Шарінг IPTV тест VPN тест

Допомаємо хлопцям які на війні! Зараз як ніколи НАША країна потребує допомоги
Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF  

Назад   Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF > Вітальня - SaT-PRoF.CoM.Ua > Центр зв'язку та інформації > Смітник (Recycled)

Примітки

Створення нової теми Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 15.02.2011, 21:42   #1
D-Misha
Передовик

Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
Типово

Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!

Національний парк - чи "царське село"?

Де ще так переплелися природні ландшафти всіх континентів? З одного боку чисте море омиває своїми водами білосніжний пісок, з іншого - непролазні хащі. Поряд - солоні озера і солончаки, степ і ліс, та навіть поле диких орхідей.

- Кінбурн - шматочок прадавньої Гілеї.Ще в V столітті до нашої ери Геродот залишив запис, який став основою легенди про Гілею (в перекладі з давньогрецької - земля, покрита густими лісами).

Земля лісів з часів Геродота значно потерпіла і від людини, і від стихії. Море наступало його рівень піднявся в деяких місцях до семи метрів. Розмивалися острови, морська вода засолонила грунти. І все ж якимось дивом цей куточок реліктової природи зберігся у первісному розмаїтті. Залишилися невеличкі дубово-березові, осикові та вільхові гайки.

Востаннє редагував D-Misha: 15.02.2011 о 21:45.
D-Misha зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 19.02.2011, 22:08   #2
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Церква Марії і 300-літня липа в Цвітовій біля Требухівців.

Коли в Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! ви звертаєте на Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Цвітова лишається трохи осторонь, ліворуч. Якщо вас цікавлять дерев'яні (хоча б в анамнезі) храми України, варто зробити паузу в дорозі - і відправитись в Цвітову. (Звідти до Трибухівців зовсім близько, на горизонті вже видно неймовірну Успенську церкву, а до цвинтарної церкви ще ближче, так що при бажанні можете здійснити подорож пішки.

Востаннє редагував D-Misha: 19.02.2011 о 22:40.
Старий 20.02.2011, 23:59   #3
симчич
Moderator

Дописи: 6.630
Ukraine
Типово

Моє рідне село....

Татарів — село, кліматичний курорт на Гуцульщині (в Яремчанській міськраді Івано-Франківської області), розташований у долині річки Прут на висоті 750 м. Перші згадки про село датуються 1671 роком. За радянських часів село дістало назву Кремінці від імені лейтенанта, який загинув тут у 1944 році під час бойових дій у Другій світовій війні. За часів незалежності України селу повернуто історичну назву.Одна з особливостей Татарова — його довжина 25 км вздовж річки Прут.

Кліматичний курорт

Курортом Татарів був ще за Польщі: в путівнику по польським курортам за 1912 рік він описаний як такий, “що має дуже мальовниче положення в лісистій гірській місцевості, багато віл і будинків, а також санаторій доктора Жураковського”.

Село розміщене на відстані:
14 км від підйомників гірськолижного курорту Буковель cела Поляниця [1];
6 км від бугельного витягу в смт. Ворохта;
80 км від аеропорту та залізничного вокзалу Івано-Франківська;
20 км від курортного містечка Яремче.

Звідси здійснюють походи на гору Хом'як та на Женецький водоспад.

І на додачу декілька ретро фото:

Востаннє редагував D-Misha: 21.02.2011 о 00:31.
симчич зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 26.02.2011, 17:36   #4
hmura
Moderator

Вік: 47
Дописи: 1.577
Ukraine
Мій ресівер: GI S8895 Vu+ Uno
Типово

Моє містечко Підволочиськ
Докладніше тут : Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!

hmura зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 04.03.2011, 19:07   #5
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

"Без віри у правдиве суспільство нам усім гаплик"

Директор Інституту філософії 80-річний Мирослав Попович кілька днів тому повернувся з Польщі. Брав участь у засіданні українсько-польської комісії з розгляду спільних історичних питань.

— Половина поляків, яких я знаю понад 20 років, теж не схвалюють політики нашої влади. Наша "стабільність", як у пісеньці: "А на кладбище все спокойненько — ни друзей, ни врагов не видать".

Кабінет Мирослава Володимировича розташований на третьому поверсі старої будівлі неподалік столичного Хрещатика. На стіні висить дитячий малюнок у рамці — Мирослава Володимировича зобразила його онука Белла.

— Реформ поки що немає, — продовжує. — Всі запропоновані реформи мають один характер — податковий тягар. Якщо ми зараз просто підтягнемо ремінці, то це значить скорочення внутрішнього ринку. Чому в нас зникла гречка? Бо її не сіють — внутрішній ринок не забезпечує постійного збуту. Вигідніший рапс, який відправляють за кордон. У таких умовах держава тримає низькими ціни на сільгосппродукти. Це показник бідної країни. Значить, усе робиться за рахунок мужика на селі. В перспективі матимемо навколо Києва ще два мільйони мешканців, які житимуть у картонних коробках. Біля кордону стоятимуть натовпи охочих виїхати і хоч якусь копійку заробити.

Я так розумію, що владі легше домовлятися з великим бізнесом, а з малого тільки дерти. Але ж на малому тримається все. Пам'ятаю поляків, коли вони приїжджали до нас і торгували всякими сорочками по околицях. Сьогодні ми не можемо впізнати цю країну. Польща за цей час у шість разів збільшила свої можливості.

Чому маємо такий розрив між багатими й бідними?

— Коли суспільство в стані хаосу, дуже легко збагатитися. Треба лише знати, де купити, де продати. Це спекулятивні, дурні гроші. Явище характерне для бідної країни. У США до Великої депресії теж був значний розрив у споживанні.

Який план влади у реформуванні країни?

— Поки що в них блискуче вийшло вибудувати владну вертикаль. Іще перевершили всіх у звинуваченнях попередньої влади. Якби ж справді були вагомі матеріали проти Тимошенко чи Данилишина, щоб люди сказали: ого, обікрали країну! А так сказано, що гроші пішли не туди, бо Тимошенко крутилася як білка в колесі, виплачуючи пенсії.

Це називають боротьбою з корупцією.

— Це робиться для того, щоб ви і я знали, що кожної секунди можемо бути звинувачені. Це залякування країни.

Що заважає владі стати на шлях справжніх реформ?

— В економіці поняття "дурний" можна виміряти. Якщо людина живе сьогоднішнім днем, то дурна. Якщо вміє жити на 50–100 років наперед, коли вже житимуть її онуки — розумна. У нас розрахунки всіх політичних партій робилися від виборів до виборів.

На чому ми могли б піднятися?

— В України є два напрямки, які вона не використовує. Перший — сільське господарство. Я колись возив друзів зі Швейцарії у Полтаву. Вони просили зупинитися дорогою, бо в житті не бачили чорнозему. Дивувалися, чому маючи таку землю, жінки ходять у шматяних тапочках.

Другий напрямок — наука. В різних напрямках у нас є прекрасні винаходи. Після участі в засіданнях Комітету з Державних премій у галузі науки і техніки в мене три дні гарний настрій. Наші люди не можуть сидіти склавши руки. Молодь, як не дивно, хоче вчитися. Але намітилося національне нещастя. Маємо такі сільські кутки, де дітям не світить навчання в університеті. Їм аби якось закінчити школу. В 12 років ходять по 7 кілометрів до навчання.

У нас ще є шанс вискочити з цивілізаційної ями?

— Головне, щоб люди вірили, що вони живуть у правдивому суспільстві. Доки його не буде, існуватиме байдужість. Люди мовчатимуть. Тоді нам усім гаплик. Ми 20–30 років будемо мати диктатора, як у африканських країнах. Потім піде за революційним сценарієм, який ми бачимо зараз в арабських країнах.

Усе йде до того, що будуть створені передумови для диктаторського режиму. Тоді люди вірять тільки в сильну руку — прийде "справедливий Путін" і всіх розставить по місцях.

Що дасть Україні копіювання російської моделі державного устрою?

— Партія регіонів поки що тільки намагається копіювати "Єдину Росію". Але в Росії однопартійна система стала єдиним засобом, що зв'язав країну. Бо Єльцин свого часу сказав: "Берите себе суверенитета столько, сколько в вас влезет". Вони почали брати. Сибір уже не почував себе частиною Росії. Мав більше зв'язків із Японією, аніж із Москвою.

У нас поки є якась опозиція, і вона не така безпомічна, як у Росії. Але я не бачу в жодній із опозиційних сил продуманої стратегії, яка могла б нам надати надію.

Де шукати альтернативу нинішній опозиції?

— Студенти, які зараз виходять протестувати, обов'язково стануть новою елітою. Вони усвідомлюють, що "никто не даст нам избавления, ни Бог, ни царь и не герой, добъёмся мы освобождения своею собственной рукой". Підприємці вийшли на вулиці. Це єдиний шлях, яким можна перепинити дії влади. Суспільство політизується, структурно організується. Люди не сидять мовчки.

Що може спровокувати те, щоб на вулицю вийшли всі?

— Хто очікував Майдану? Він спалахнув. Хто міг очікувати, що весь арабський світ розвалиться за день? У нас так само може бути.

В Африці протести придушують танками. В Україні таке можливе?

— Юрій Луценко пояснював, що водометами можна пробити перші 10 рядів протестувальників. Якщо більше — то треба стріляти. На це не кожен наважиться. Хіба що такий безумець, як Каддафі.

Скільки протримається режим Віктора Януковича?

— Повинна народиться якась переконлива політична сила. Не треба, щоб вона була могутня. Має бути такою, щоб на неї можна було покладатися. Якщо не буде такої альтернативи, Янукович може виграти наступні вибори. 10 років біля керма для однієї політичної сили — це буде корупція неймовірна.

Востаннє редагував D-Misha: 05.03.2011 о 13:24.
Старий 06.03.2011, 22:19   #6
симчич
Moderator

Дописи: 6.630
Ukraine
Типово

РІДНІ КАРПАТИ!!!

Востаннє редагував симчич: 06.03.2011 о 22:37.
симчич зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 17.03.2011, 21:52   #7
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

"Брати і сестри! Українці! Прошу, не будьте поодинці..."

Цими рядками закінчується історична поема "Згуба волі" про Мазепу, Петра I, Полтаву, яку написала дивовижна, непересічна людина, Українець з великої літери Богдан Скробут, хай Господь упокоїть його душу! Адже 27 січня цього року він помер у славетних Моринцях. Тож моя розповідь про пана Богдана – це своєрідний вінок пам'яті доброму знайомому і щирому патріотові України.

Чомусь найчастіше складається так, що найбільше про достойну людину ми дізнаємося після її смерті. Може тому, що лиха слава біжить попереду, а добра соромиться нагадати про себе?
Богдан Скробут до кінця життя вважав себе найщасливішою в Україні людиною.

Я українцем народився

Для України доживу.

Я з духом Волі поріднився,

Як вишиванка у канву.

Мій кожен нерв, клітини, думи – блакитно-жовті,

І як струни, в моєму серці і в душі,

В розмовнім слові і в вірші.

Так доля склалася у мене:

Проміряв Зауральський світ.

Я ж дисидентом для системи

Неофіційно, з юних літ

За те, що вірив в Україну

На перехрестях всіх тривог.

Я Україну не покину

Нехай мені пробачить Бог.

І я не хочу в тихий спокій

В далекий невпізнаний світ.

Здобуте все в минулі роки

З бутона перевтілю в цвіт.

І буду, буду, вперто буду

Нащадкам стукати в серця.

Щоби вдихали в повні груди

Із творчим задумом митця!
Старий 20.03.2011, 22:36   #8
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Цікаве з історії України....
(Цікаве з історії козацтва)

Дмитро Вишневенький ввійшов в народні думи під іменем Байди —безтурботним гультіпакою, що тільки й знає пити мед-горілку і, здається, зовсім не має ніякого іншого клопоту... Д. Вишневецький був першим, хто вирішив покласти край турецькому й татарському пануванню в південних степах України. Зібравши під своєю орудою чимале військо, він організував сміливі походи в Крим, громив турецькі фортеці на Чорному морі. Але гетьмана зрадили й відправили до турецького султана. За народними переказами, султан придумав для гетьмана мученицьку смерть: його зачепили гаком за ребро і чекали, що він благатиме, аби його зняли. Та ні благання, ні стогін не злетіли з його вуст.

Смерть Д.Вишневецького була великою втратою для козацтва. І невипадково історики називають його духовним батьком Січі.

Козацький гетьман Іван Свірговський — одна із загадкових постатей у нашій історії. Знаємо тільки, що його військо брало участь у повстанні в Молдові під проводом Йона Воде, який прагнув завоювати незалежність свого краю від султанської Туреччини. Султанське військо взяло в кільце козаків. Згідно з першою версією, Свірговський загинув разом зі своїми побратимами в тому бою. Згідно з другою, його пораненого захопили в полон і зажадали великого викупу. Не мав таких грошей отаман, і не було кому за нього заплатити. Так він і загинув у турецькій неволі. І ніхто не знає, де його могила.
Старий 28.03.2011, 18:58   #9
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Подвиг 300-та козаків Чорного Ворона.....

У суботу 16 квітня опівдні в селі Розумівка Олександрівського району Кіровоградської області заплановано вшанування отамана Чорного Ворона та демонстрація фільму "Юрій Горліс-Горський".
Висвітлення історії подвигу і героїчної загибелі трьохста козаків Чорного Ворона. І знову подвиг 300-та козаків, як це було під Берестечком, під Крутами і ось під Розумівкою. І знову це був бій з чисельно переважаючим ворогом, і цього разу козаки знову прикривали відступ своїх військ. Але бій під Розумівкою був найстрашнішим за згадані вище за своїм безглуздим змістом. Якщо під Берестечком 300 козаків героїчно протистояли проти величезного польського війська, а під Крутами проти російського, то під Розумівкою козаки вже рубали один одного.
Старий 05.04.2011, 14:55   #10
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Озеро з причудами....

Україна завжди була багата загадковими явищами. До їх числа добавилося ще одне, якому ще немає вичерпно-аргументованого пояснення. Так, біля села Веселець Городокського району Хмельницької області періодично з'являється, щоб потім зникнути, унікальне озеро. Впродовж трьох років розкошує на його мальовничій водоймі перелітне птаство, квітне рідкісна рослинність. Також привабливим є це озеро для рибалок. В прохолодній воді залюбки купаються дорослі і діти (повідомляє Укрінформ) .
Але на четвертий рік вода поволі кудись зникає. На місці озера починає зеленіти зеленою травою чималенький луг. Лише де-не-де залишаються невеликі болотяні острівці.
Та приблизно через вісім років вода з'являється знову. Утворється озеро з аналогічними розмірами. Але його термін існування лише три роки. Така періодичність, як правило, витримується і повторюється.
Місцеві сторожили, а також природознавці місцевого значення лише дивуються витівкам природи, але пояснити їх не можуть. Не квапляться чомусь зайнятися розгадкою таємниці озера також і фахівці-екологи чи науковці.

Закладки

Мітки
анектоди від sat-prof, піднімаємо собі настрій

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній допис
КАРТА РОЗДІЛУ - найцікавіші та актуальні теми sat-prof Офтопік (теревеньки) 1 13.11.2025 16:22
Чистка лазера DVD-CD sat-prof DVD 0 24.05.2014 15:37

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 10:33.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
Львівський форум