SAT
Шарінг IPTV тест VPN тест

Допомаємо хлопцям які на війні! Зараз як ніколи НАША країна потребує допомоги
Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF  

Назад   Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF > Вітальня - SaT-PRoF.CoM.Ua > Спорт на SAT-TV > Теніс

Примітки

Створення нової теми Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 09.08.2013, 21:55   #1
sat-prof
Administrator

Дописи: 6.648
Ukraine
Мій ресівер: Opticum 9500HD Enigma2 (ACC Авангард) +Openbox X820 (Dir320)
Типово

ТЕНІСНІ ЛІГИ У 2009/2010

Між тим, домовитися про спонсорську підтримку ніяк не вдавалося; щоб залишатися на плаву, я почав грати на клубних турнірах. Це був єдиний реальний спосіб дістати гроші. У 2010 я зіграв, здається, 11 матчів у 11 вікендів поспіль у різних частинах Франції та Німеччини. У проміжках мені доводилося їздити на різні європейські ф'ючерси. Щосуботи я летів як божевільний, сідав на рейс, а іноді і два, щоб встигнути потрапити на матч у тому чи іншому клубі. Я грав по два матчі в неділю (в одиночці і в парі), отримував гроші, після чого втік на пізній рейс до міста, де проводився черговий ф'ючерс. У понеділок - матч першого кола, як правило, вже в іншій країні.

Сказати, що було важко, значить не сказати нічого. Подібний розклад виснажив мене, що призвело до безлічі травм і постійного стресу. Я почав задаватися питаннями: а чи вистачить у мене віри в себе? Якого біса, власне, я змушую себе вести такий спосіб життя? Стреси, втома - і все це без реальної фінансової компенсації. Єдине, що не давало мені зупинитися, - думка про те, як все може одного разу повернутися сторицею, продовж я гарувати. Так чи інакше, я програвав цю гонку.

Тенісні ліги в Європі, як правило, активні влітку. Гроші ж були потрібні мені і в інші дев'ять місяців. Я знайшов кілька турнірів у різних частинах Франції. Точніше як, турнірів: в основному вони проходили в якій-небудь глушині, в свого роду ангарах або великих сараях, де розміщувався тенісний корт. Тривало таке дійство 3-4 дні. Зазвичай мені вдавалося розміститися на нічліг в чиємусь будинку. При цьому матчі, бувало, виявлялися зовсім не просто, тим не менше, мені вдалося виграти пару таких турнірів. Чек на 600 євро - і можна протягнути ще тиждень або близько того.

Я не єдиний тенісист, кому довелося вести такий кочовий спосіб життя. Коли я спілкуюся з хлопцями з АТР-туру, і мова заходить про фінансову сторону питання, у кожного виявляється своя історія. Багато хто грає в лігах по всій Європі. Часто можна побачити хлопця з топ-100, топ-50, навіть топ-20, що виступає за той чи інший клуб. Оплата варіюється від 500 до 10000 євро за матч у залежності від рейтингу гравця. Тенісист з топ-500 може заробити понад 1000 євро за матч, з топ-200 - вже більше 2500 євро плюс компенсація витрат. Клубний теніс - це великий бізнес, не будь його, багато гравців просто не вижили б в Турі. Принаймні, про себе можу сказати точно.

Деякі американці і тенісисти з інших країн грають у World Team Tennis в США, але я не дуже знайомий з цією системою.

Я не єдиний тенісист, кому довелося вести такий кочовий спосіб життя. Коли я спілкуюся з хлопцями з АТР-туру, і мова заходить про фінансову сторону питання, у кожного виявляється своя історія. Багато хто грає в лігах по всій Європі. Часто можна побачити хлопця з топ-100, топ-50, навіть топ-20, що виступає за той чи інший клуб. Оплата варіюється від 500 до 10000 євро за матч у залежності від рейтингу гравця. Тенісист з топ-500 може заробити понад 1000 євро за матч, з топ-200 - вже більше 2500 євро плюс компенсація витрат. Клубний теніс - це великий бізнес, не будь його, багато гравців просто не вижили б в Турі. Принаймні, про себе можу сказати точно.

Деякі американці і тенісисти з інших країн грають у World Team Tennis в США, але я не дуже знайомий з цією системою.

Кубок Девіса

Я знаю і тих, хто розраховує на певний заробіток від матчів у Кубку Девіса. Само собою, тут все залежить від того, за яку країну ти там виступаєш, однак мені відомо, що багато з постійних учасників Челленджер-туру отримують значні суми, представляючи ту чи іншу країну в Кубку Девіса.

На жаль, до ірландських тенісистам це не відноситься. Виступаючи на Кубку Девіса, я отримую значно менше, ніж за один клубний матч у Франції. При цьому в клубах грають три сети вдень у неділю, а матчі КД проводяться з п'ятниці по неділю, та ще в п'ятисетовому форматі. Наведу приклад: в моєму останньому матчі на Кубку Девіса (Ірландія - Фінляндія у квітні) я рубався п'ять сетів з Харрі Хеліоваара та отримав 500 євро. Ще 320 євро дали за потрапляння до збірної - разом 820 євро. Ці гроші не окупили мені навіть тижні в Турі.

Зрозумійте мене правильно: я дуже-дуже пишаюся тим, що маю можливість виступати за свою країну, представляти Ірландію. Граючи за збірну, я завжди викладаюся на повну котушку. Однак я вважаю, що рівень оплати за це неадекватний. Виходячи з мого особистого досвіду, матчі Кубка Девіса вимагають величезних фізичних і емоційних витрат; мені завжди було потрібно кілька днів, щоб відійти і розпочати підготовку до наступного турніру. Таким чином, два тижні з матчами Кубка Девіса коштують чотирьох тижнів змагань Challenger-або АТР-туру. Це чотири тижні, коли можна заробити гроші, отримати такі необхідні рейтингові очки. І вони можуть стати вирішальними.

НАЦІОНАЛЬНІ ФЕДЕРАЦІЇ / КЕРУЮЧІ ОРГАНИ

Деякі тенісисти - наприклад, в Іспанії та Франції - до певного віку отримують фінансування від своїх національних федерацій. Це робиться для того, щоб допомогти їм стати на ноги на початку кар'єри. Я абсолютно не здивований, що з цих країн постійно виходять тенісисти світового класу. У них розвинена фантастична система, вони підтримують своїх гравців, загальний рівень тенісної культури знаходиться на найвищому рівні (я напишу про це докладніше в одному з наступних постів).

Я ж, на жаль, не отримував ніякої фінансової підтримки від Ірландського Спортивної Ради ось вже три роки. Не отримував незважаючи на те, що я є першим номером країни, що виграв Irish Open в 2011-му, а це міжнародний турнір, на хвилиночку. З іншого боку, я дуже вдячний за гранти, видані мені Радою в 2009 і 2010 рр.. Упевнений, що без них я б не вижив в тенісі. А от від Федерації тенісу Ірландії я за всю свою кар'єру - як юнацьку, так і дорослу - один-єдиний раз (у 2010 році) отримав суму, якої мені не вистачило і на тиждень.

ФОРМА / РАКЕТКА / СТРУНИ: СПОНСОРИ Є І ТУТ

Багато тенісисти скорочують свої витрати, отримуючи екіпіровку та інвентар від спонсорів. У цьому плані я везунчик: Head безкоштовно надає мені свої ракетки, а компанія Solinco, що займається струнами, дає мені велику знижку. Спонсора для форми та взуття поки немає, шукаю. Це, до слова, знатна стаття витрат: у середньому за рік на хардових турнірах у мене відлітає 12 пар взуття, на грунтових - 6, на траві - 2. Взуття, до речі, скрізь різна. Загальна вартість може доходити до 3000 євро. Додамо витрати на одяг і отримуємо приблизно 5000 євро за сезон.

Деяким гравцям платять за те, що вони використовують ракетки певної фірми або носять форму того чи іншого бренду. Однак щоб отримати такий контракт, потрібно перебувати у верхній частині рейтингу - у тому числі юнацького. Наявність менеджера або агента теж допомагає: вони ведуть переговори від імені гравця. *

* У мене не укладені ніякі фінансові угоди з комерційними компаніями. Менеджера або агента у мене теж немає. Будь-яка спонсорська активність буде неоціненною допомогою.

ПРИВАТНІ СПОНСОРИ

Багато тенісисти деруться по турнірних сходах, розраховуючи на можливість залучення спонсора, який допоможе полегшити фінансовий тягар. На щастя, зі мною сталося щось подібне в кінці 2011 року. Тоді я отримав серйозну підтримку від свого домашнього клубу, і це допомогло мені дотягти до справжнього моменту. Це було схоже на диво, оскільки я відчайдушно потребував грошей: сидів у боргах на 6000 євро, а пошуки спонсора успіху не приносили. Я завжди буду вдячний людям з клубу - їх допомога була величезна. У мене з'явилася можливість грати, відкинувши убік колосальний стрес, не думаючи про гроші; я нарешті зміг провести повноцінний ігровий цикл, і мої результати значно покращилися. Більше того, клуб допоміг мені організувати тренування на базі в Барселоні, де я працюю з прекрасними фахівцями.

Також я дуже вдячний фонду The Fitzwilliam Development Fund за їх підтримку в ході моєї професійної кар'єри.

МАЙБУТНІ СПОНСОРИ

Як я вже згадав вище, допомога рідного клубу допомогла мені домогтися кращих результатів. Зараз термін угоди закінчився, і я займаюся активними пошуками альтернативних джерел фінансування, щоб вийти на новий рівень. Я впевнений, що зможу піднятися в рейтингу вище, що дозволило б мені грати на турнірах АТР і турнірах «Великого Шолома». Якщо у мене буде фінансова допомога, я знаю, що здатний на це.

Дуже прошу всіх читаючих цей блог: якщо ви знаєте когось, хто, на вашу думку, міг би мені допомогти, будь ласка, відправте йому посилання поштою або в твіттер.

Я дуже вдячний вам за моральну підтримку.

Джеймс

Email: Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
Сайт : Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
ПІСЛЯМОВА

Розумію, пост вийшов довгим, з безліччю деталей. Я подумав, що він повинен бути саме таким, щоб якомога чіткіше пояснити, які витрати зажадає участь у тенісному турі. При цьому важливо розуміти: я не хочу сказати, що гроші - це ключовий фактор у підсумковому успіху в тенісі, просто їх наявність виразно допоможе. Я бачив гравців, команди й цілі федерації, у яких грошей стільки, що хоч залийся, однак при цьому вони не можуть домогтися такого ж успіху, як тенісисти і федерації з обмеженим бюджетом. Іноді це навіть допомагає, дає людям вогонь в очах і той самий голод, який необхідний для того, щоб досягти великого успіху. Якщо у вас немає тугого гаманця, але є пристрасть до гри, тоді у вас є лише один спосіб пробитися вперед - обіграти всіх, хто стоїть на шляху. Якщо все вийде, вас визнають, прийдуть спонсори і великі можливості. Розумію, звучить банально, але це правда: єдиний спосіб вибитися - бути спочатку видатним гравцем і при цьому продовжувати прагнути до досконалості кожен день.

Переклад eurosport.ru + translate.google + Я
Відповідь

Закладки

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Схожі теми
Тема Автор Розділ Відповідей Останній допис
JTAG damp F100 ?Щоб біс був без затримки sat-prof Openbox F-100,AF-1700 3 18.05.2011 11:24

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 01:40.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
Львівський форум