![]() |
|
|
#11 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 06.06.2011
Вік: 30
Дописи: 3.083
смт.Верхнє Синьовидне
Мій ресівер: GLOBO 8300A
|
Твістерна проводка
К.Кузьмін у своїй книзі про ловлю судака дуже точно помітив, що час падіння приманки має коливатися в межах 1-4 сек. Щоб було простіше, зупинимося на 2 сек. Дуже важливим я б вважав крім часу падіння - довжину проводки. Для котушок з редукцією 5,2 і шпулею 35 - 40 мм - це три оберти. Для менших шпуль і редукції 4,7 - чотири. Швидкість проводки повинна бути швидкою. Вага вантажу підбирається під перераховані вище параметри. Це основна класична проводка. У вісімдесяти випадках цього достатньо. Для осені, зими і весни я б сказав 90% і для літа - 75%. Поговоримо про решту 10 - 25%. Що робити, коли риба не реагує на "класику" ? Треба спробувати інші варіанти. Найпростішим буде такий. Ви збільшуєте час падіння до 6 сек. і зменшуєте швидкість проводки. Для цього необхідно підібрати більш легкий вантаж - головку. Не можу не відзначити, що на легкі вантажі, при інших рівних умовах, рибу зловити набагато простіше. Але контролювати проводку дуже складно. І якщо результату все-таки немає, залишається останній варіант. Ви робите тільки один оберт котушки. Час падіння може бути і менше 1 сек. Швидкість проводки підбирається такий, щоб приманка встигала відірватися від дна і не волочилася по ньому. Цю ж проводку можна робити не котушкою, а вудилищем. Вудилищем гру приманки можна зробити більш делікатною. Але клювань у вас буде приблизно порівну між проводкою котушкою і вудилищем . Суть проводки котушкою (один оберт) і вудилищем по 10 -20 см - залишається одна. Класика - найпростіша проводка. Придатна у всіх, навіть екстремальних, умовах ловлі риб. Момент торкання вантажем дна добре видно і по жилці і по кінчику спінінга. На таку проводку клювання трапляються в 90 випадках під час падіння приманки. І вони рідко бувають млявими. У 9 випадках хижак хапає твістер (або що інше ) на дні. І як би "зависає". До слова сказати, при "зависанні" сходів практично не буває. І 1% клювань трапляється при проводці. Якщо риба висне, то спровокувати її на клювання можна проводкою N 3 . Вона найскладніша. Складність її полягає в постійному контролі за поведінкою приманки. Не освоївши проводку N 2 не переходьте до третьої . Проводка N 2 хороша, коли ви потрапили на 1%. Ви класично ведете свій джиг, і при черговому підмотуванні клює риба. Практика відзначає, що навіть якщо ви вчасно підсікаєте, в кращому випадку буде схід. Але ... У вас є секретна зброя. Проводка N 2. Цією проводкою можна так роздратувати, зокрема судака, що клювання буде різким і добре помітним. Але 2-а проводка складна, тому що працювати з легкими вантажами не просто. Треба застосовувати тонкі жилки, делікатні спінінги. Ось бачите, ми виходимо на протиріччя. Нам потрібен дальній закид, але в той же час легкий вантаж. Не складає труднощів закинути 7 - 10 г на 70 - 90 м, якщо у вас жилка 0,18 -0,22 мм. А велика риба ? А зачепи за дно? Ось тому проводка N2 рідко використовується спінінгістами. А даремно. Ну і проводка 3 виручає, коли хижак млявий. Але проти вашого секретної зброї він не встоїть. У цьому я переконався сам. ![]() Проводка N1. Робиться дуже енергійно. Приманка високо піднімається над дном ![]() Проводка N2. Приманка не піднімається високо. Часто вантаж чіпляється за дно, що новачками сприймається як порожні клювання ![]() Проводка N3. Дуже схожа на другу. Але гранично коротка і ще більше наближена до дна Так вже вийшло, що на клювання минулого літа я не потрапляв. Але бачив, як у моїх колег клювало, а іноді щось і ловилося. Мої питання і спостереження за товаришами збагатили мій арсенал цими додатковими секретними проводками. І на черговому загрожуючому "нулі", мені вдалося не тільки побачити кілька клювань, але і зловити двох невеликих щупаків. Чого і вам бажаю.
|
| Закладки |
| Параметри теми | |
| Параметри перегляду | |
|
|
Схожі теми
|
||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| все по sti5518 (з фото) | sat-prof | Ремонт тюнерів,JTAG відладка | 4 | 03.07.2016 15:16 |
| Все про ремонт ресиверів | seriff | Проф розділ | 194 | 07.07.2014 13:35 |
| Блискавка та все про неї! | sat-prof | Офтопік (теревеньки) | 31 | 12.06.2014 11:42 |
| Hivision HV-5000CI ER:07 і все. | sos200 | Тюнери, які не ввійшли в список | 2 | 26.07.2010 17:45 |