SAT
Шарінг IPTV тест VPN тест

Допомаємо хлопцям які на війні! Зараз як ніколи НАША країна потребує допомоги
Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF  

Назад   Форум - Супутникового телебачення SAT-PROF > Вітальня - SaT-PRoF.CoM.Ua > Офтопік (теревеньки) > Ваші захоплення

Примітки

Створення нової теми Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 15.09.2013, 20:29   #1
Dhsus
Активіст

Вік: 35
Дописи: 201
Калуш
Мій ресівер: Lemberg LR110, Globo 7010A, Orton 4010C
Типово

mostovyj, Красавчик....
Dhsus зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 18.09.2013, 00:12   #2
D-Misha
Передовик

Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
Типово

В ліс осінній я піду,
Гарні віршики знайду!
Про опенька, зеленушку…
Про смачну з грибами юшку!

Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
Старий 22.09.2013, 10:20   #3
2vanya2
Передовик

Вік: 30
Дописи: 3.083
смт.Верхнє Синьовидне
Мій ресівер: GLOBO 8300A
Типово

Долучені зображення
Тип файлу: jpg P9120100.jpg (49,4 КБ, 88 переглядів)
Тип файлу: jpg P9160125.jpg (59,5 КБ, 89 переглядів)
Тип файлу: jpg P9170132.jpg (56,2 КБ, 86 переглядів)
Тип файлу: jpg P9190139.jpg (55,7 КБ, 86 переглядів)
Тип файлу: jpg P9120101.jpg (46,1 КБ, 83 переглядів)
Старий 23.09.2013, 12:46   #4
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Вирощування літнього опенька.

Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!

Вирощування літнього опенька не є надто складним завданням. З цим завданням можуть впоратися любителі що не володіють надзвичайними знаннями та вмінням.

Росте опеньок у лісі на старих березових, вільхових, осикових, кленових, тополевих та соснових пеньках. Хоча й вважається що опеньок паразитує на деревах, але насправді він не росте на живій деревині. Опеньок у дикій природі може рости на хвойних породах дерев, та не вирощуйте на них гриби через підвищений рівень смол.

Для вирощування опенька слід знайти пеньки де він росте у природних умовах. Потім слід позрізати частини пенька разом з міцелієм.

На ділянці де ви хочете розводити опеньки слід позакопувати вертикально пеньочки діаметром більше 20 см і довжиною не менше 30 см. Їх заготовляють пізно восени або весною. Закопують в землю на глибину 20-25 см. У торці та боках пеньків слід просвердлити отвори глибиною 5 см, в які запихають зібрані у лісі частинки пенька з міцелієм. Потрібно щоби розташовувалися пеньки на ділянці на яку не потрапляє пряме сонячне повітря. Гриби погано ростуть на сухій деревині, тому її потрібно перші дні регулярно поливати водою.

Після “зараження” пеньків міцелієм його слід накрити мохом чи поліетиленовою плівкою. Це вбереже міцелій від висихання.

Також можна посадити опеньки на загиблих фруктових деревах в саду. Для цього зріжте їх на висоті 70-90 см над землею. В стовбурі насвердліть отворів і заразіть спорами гриба.

Опеньки почнуться рости на пеньках десь через рік після “посіву”. Плодоносять протягом 5-6 років.

В разі відсутності опадів ділянку навколо пеньків слід зволожувати.

Грибний міцелій можна не тільки збирати в лісі, а лей купувати в спеціалізованих підприємствах що займаються їх розведенням. Це надійніше та ефективніше ніж брати на пеньках в диких умовах. В такому випадку можна бути впевненим що це дійсно ті спори грибів, які ви хочете виростити.

Дехто рекомендує не просто в лісі зрізати частинки пенька з міцелієм, а обрубати його корені і повістю перевезти до дому. На ділянці в саду викопайте яму і закопайте пеньок. Біля цього пенька закопайте березові пеньки. Через пару років на всіх пеньках почнуть рости опеньки.
Старий 24.09.2013, 05:29   #5
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

А це мої грибочки(опеньки), які я назбирав за все літоЩоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
Дружина вирішила залишити їх на Святу Вечерю!!!

Востаннє редагував D-Misha: 24.09.2013 о 07:18.
D-Misha зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 08.10.2013, 00:14   #6
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

На Одещині торгують гігантськими грибами ...

В Ізмаїлі, що в Одеській області, на стихійному базарі продають гігантські гриби. Продавці назвали ці гриби дощовиками, які відносяться до сімейства шампіньйонових, повідомляє місцеве видання. Інформує ТСН.

У Європі цей гриб цінується не менше печериць і вважається делікатесним. Ростуть такі гриби прямо на полі, а знайти їх можна по горбах, що випирають із землі. Ще розповідають, що на них можна полювати за допомогою карликових в'єтнамських свиней.

Продають делікатес по 20 грн за кілограм. При цьому один із гігантів заважив на 7 кілограмів. Таким чином один гриб може обійтися в 140 грн.

Нагадаємо, українцям, щоб уникнути отруєнь, радять купувати гриби на ринках, а не на вулицях. У продавців повинні бути документи на товар.
Старий 08.10.2013, 19:30   #7
sat-prof
Administrator

Дописи: 6.648
Ukraine
Мій ресівер: Opticum 9500HD Enigma2 (ACC Авангард) +Openbox X820 (Dir320)
Типово

А це я знайшов!
Старий 19.10.2013, 15:56   #8
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Опеньки 2013 — сезон розпочато !

Опеньки сезону 2013 офіційно розпочались. Листяні ліси помаленьку тонуть під хвилею , котра лише розпочинається. Опеньки зараз ростуть виключно на пеньках, звалених деревах, або при самому корінні. Через тиждень можливо через два, опеньки почнуть рости й просто на землі, що значно збільшить їхню кількість у лісах, а як результат у ваших грибних кошиках. Ще не всі грибники знають про їхню масову появу, тому у вас є можливість значно доповнити свої здобутки котрі приніс грибний сезон 2013.

Хочемо Вам нагадати, що опеньки це умовно їстівні гриби. Тому при споживанні їх просто необхідно відварити, а воду злити. Лише піся цього опеньки можна піддавати іншій обробці (маринування, обсмажування, соління, тощо). Маленькі, молоді опеньки дуже гарно виглядають і смакують у маринованому вигляді, натомість шапочки від більших грибів краще солити.

Востаннє редагував D-Misha: 19.10.2013 о 16:05.
D-Misha зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 21.10.2013, 08:58   #9
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Чарівний жовтень та букові гриби..

Коли барви осені просочуються у міську метушню вони заповнюють собою усе довкола і сірі стіни висотних будівель уже навіть не помітні. Листя жовкне, опадає та неймовірно приємно пахне, у повітрі літає павутина, урожаї горіхів, яблук та винограду заповнюють комори — все це чарівний жовтень. Коли довкола така атмосфера, всидіти вдома просто неможливо. Кращого часу аби піти до лісу придумати важко. А до Карпатського листяного лісу по букові гриби та яскраві враження, так точно.

Букові гриби на Сколівщині мали свій осінній апогей у середині вересня, про що ми розповідали у минулих темах. Тому великих сподівань на урожай білих грибів я не покладав. Основною ціллю були не букові гриби, а сам ліс. Довго не думаючи і знайшовши вільний день, я вирішив присвятити його саме поїздці у ближні Карпати за жовтневими емоціями.

Прибувши на місце першою маршруткою Львів-Стрий-Сколе, мене окрім ранкової прохолоди застала ще й абсолютна темрява. День уже змістився, і тому у 6.30, на небі ще світять зорі і місяць, і це єдине, що освітлювало мені дорогу до лісу. Піднявшись на полонину я озернувся довкола і мені відкрився чарівний нічний краєвид Карпатських гір.

Дещо помилувавшись цим краєвидом та дочекавшись перших сонячних променів я рушив до лісу по букові гриби.

Перші грибниці були абсолютно порожніми. Лише вийшовши на дальні схили, я почав зустрічати перші білі букові гриби. Вигляд у них звичайно був не зовсім товарний і спочатку я навіть не прийняв їх за білих. Шапочки у них були дуже порепані, немов їх розірвало. Це признаки великого перепаду температури. Добряче нагулявшись осіннім лісом набравши пакет маслюків, молоденьких підпеньок (котрих було дуже багато), та зо два десятки білих я вирушив додому. Букові гриби та неймовірно-чарівний ліс сповнили мене фантастичними емоціями.

За білими грибами їхати мабуть не вартує, однак підпеньок, моховиків та польських набрати можна вдосталь.
Нехай щастить!
Старий 22.10.2013, 01:22   #10
D-Misha
Передовик

Ukraine
Типово

Гриби Карпат — були є і будуть !

Гриби Карпат навіть і не думають збавляти оберти. Листяні і хвойні ліси заповнені осінніми боровиками, котрі відрізняються від літніх насамперед своїми бочковидними формами. Також осінні гриби Карпат абсолютно чисті, навіть старі екземпляри в 90% чисті від хробаків.

Дехто прогнозував, що гриби от-от закінчаться ще на цих вихідних, однак у природи зовсім інші плани. Які саме — ми точно не знаємо, однак в ці плани точно входить невпинно заповнювати ліси все свіжими і свіжими боровичками. Якщо рівнинні ліси уже помаленьку віддають свою територію під заселення опеньками, польськими, моховиками та маслятами, то гриби Карпат — це насамперед білі.

Осінню потрібно насолоджуватись саме у листяному лісі. У такому лісі, в осінінй період, досить важко помітити молоді білі гриби, через опавше листя, котре практично зливається в єдине полотно. Часто грибники, не помічаючи у себе під ногами ті самі скарби, наступають на них і всією своєю масою розплющують їх у «грибні диски». Такі гриби і справді радже ширші, ніж довші. Однак саме у листяному лісі, можна сповна відчути і насолодитися тією самою завітною порою, про яку цілий рік марять усі грибники. А знайшовши поміж опалого листя бочечки-боровики, радість буде подвійною. Саме такі гриби Карпат можна вважати по-справжньому осінніми.

Наповнившись осіннім настроєм, котрий у мене зовсім не асоціюється із депресією, сонливістю, холодом та вологою, а скоріше з початком чогось, на що чекав давно, з теплими дитячими спогадами та зарядом неймовірного позитиву, я направився у гори по гриби Карпат сезону 2013. Минулі мої поїздки були напрочуд вдалими, тому і цей раз я сподівався на результат. По приїзді на місце я праактично одразу набрів на сімейку із чотирьох білих грибів, котрі були середньго та трішки більшого розмірів. Їх, мабуть, пропустили грибники, котрі штурмували ліс на вихідних, за що їм низький уклін. Гриби були просто неймовірні. Чистенькі та із білими низами під шапочками.

А далі пройшовшись по своїх місцях, я з кожним кроком відчував як важчає мій рюкзак. Його наповнювали боровики ррозміром дещо більші та меньші ніж 10 см. Ці гриби виросли буквально за два дні, бо на вихідних ці місця прочесали чи мала кількість людей. Багато грибів було надто малими, щоб брати їх, я залишив підростати. Осінній листяний ліс настільки заворожує, що декілька разів, я навіть забував, що я тут збираю гриби, а не просто роззявивши рота милуюсь його красою. Боровики дуже вдало маскуються під листяний покрив використовуючи осінню пору, тому пройшовши по одній і тій самій ділянці декілька разів, я постійно знаходив там все нові і нові гриби. Або вони так швидко виростали, або ж екзамен на маскування вони пройшли на відмінно. Подумати тільки, скільки я пропустив прийнявши за листочок. В мосі шукати було значно простіше. Білі дуже добре контрастують із зеленим мохом і майже відразу кидаються в очі.

Мій результат склав близько 9 кг відмінних осінніх боровиків (130+ шт.), сімейка маслят, котра зайняла цілий пакет із супер-маркету, та 1,5 кг підосиновиків.

Гриби Карпат ще не втратили свого ходу, тому не втратьте і ви свого осіннього шансу.
Нехай щастить !

Закладки

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 14:51.

vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
Львівський форум