![]() |
|
|
#1021 |
|
Moderator
![]() Реєстрація: 16.04.2010
Дописи: 6.686
|
Знаменитий німецький біатлоніст Арнд Пайффер прийняв рішення завершити кар'єру. Про це 33-річний спортсмен оголосив на своїй сторінці в Фейсбуці:
«Сьогодні хочу оголосити про свій відхід з біатлону. Це непросте рішення для мене, але зараз ідеальний момент, щоб зупинитися. Нинішньої зими я ще радів хорошим гонкам і успіхам, і було приємно відчувати себе конкурентоспроможним. Останні 13 років для мене було честю бути членом збірної Німеччини, і переживати багато неймовірних моментів - від солодких успіхів до гірких поразок. Спасибі всім, хто підтримував команду і мене», - написав Пайффер. Німець є 5-кратним чемпіоном світу з біатлону і олімпійським чемпіоном 2018 року в спринті. На Кубку світу він дебютував в сезоні 2008/2009, і сумарно здобув 11 особистих перемог. У загальному заліку Кубка світу його найкращий результат - четверте місце в 2011, 2012 2017 і 2018 роках. У січні кар'єру завершив багаторічний партнер Пайффера по збірній Німеччини Сімон Шемпп. |
|
|
|
|
|
#1022 |
|
Moderator
|
У п'ятницю, 19 березня, в шведському Естерсунді відбудеться жіночий спринт в рамках десятого етапу Кубка світу.
Пропонуємо ознайомитися зі стартовими номерами українок. 8. Юлія Джима 26. Дар'я Блашко 47. Олена Підгрушна 87. Валя Семеренко 90. Анастасія Меркушина |
|
|
|
|
|
#1023 |
|
Moderator
|
У п'ятницю, 19 березня, в шведському Естерсунді відбувся чоловічий спринт в рамках десятого етапу Кубка світу.
У складі збірної України найкращим став капітан Дмитро Підручний, який з двома промахами в пасиві посів 34 місце. Він став ще й єдиним, хто забіг в залікову зону. Антон Дудченко, Богдан Цимбал та Артем Тищенко кваліфікувалися до гонки переслідування, а Артему Примі доведеться завершити виступ на Кубку світу. Чотири промахи відкинули його на 83-й рядок підсумкового протоколу. Перемогу в гонці здобув італієць Лукас Гофер, друге місце посів швед Себастьян Самуельсон, а замкнув трійку призерів норвежець Тар'єй Бьо. Результати гонки: 1. Лукас Гофер (0+0) 22:27,1 2. Себастьян Самуельсон (0+0) +4,0 3. Тар'єй Бьо (0+0) +14,4 ... 34. Дмитро Підручний (1+1) +1:35,8 48. Антон Дудченко (0+1) +2:04,3 50. Богдан Цимбал (1+0) +2:05,2 57. Артем Тищенко (0+0) +2:20,3 83. Артем Прима (2+2) +3:07,3 |
|
|
|
|
|
#1024 |
|
Moderator
|
Українська біатлоністка Олена Підгрушна прокоментувала жіночу гонку переслідування в рамках останнього етапу Кубка світу.
Підгрушна фінішувала 30-ю. «В принципі, я залишилася задоволена гонкою. Тому що, навіть коли потрапляла в пориви, вдавалося закривати хоча б 3 мішені, і це був відносно непоганий результат. На штрафному колі, звичайно, карусель була ще та (сміється). Дуже багато спортсменок помилялися». «Я рада, що міжнародний сезон завершився, далі ми майже всією командою вирушаємо на чемпіонат України, тому старти на цьому для нас не закінчені», - сказала Підгрушна. |
|
|
|
|
|
#1025 |
|
Moderator
|
У неділю, 21 березня, в шведському Естерсунді відбувся чоловічий мас-старт в рамках десятого етапу Кубка світу, який став останньою гонкою в сезоні 2020/21.
Головною інтригою була боротьба за Великий кришталевий глобус між Йоганнесом Бьо і Стурлою Легрейдом. Перед стартом гонки спортсменів у віртуальному заліку після вирахування чотирьох найгірших результатів у сезоні розділяло лише одне очко на користь Легрейда. Після двох лежок Стурла був попереду більш іменитого співвітчизника, проте на першій стійці Йоганнес був точним, а Легрейд допустив одну помилку. Третій рубіж вони покинули на 4-му і 5-му місцях відповідно. До фінальної стрільби Бьо-молодший піднявся на третю проміжну сходинку, але ще нічого не було вирішено. Все вирішилося на останньому вогневому рубежі. Йоганнес стріляв майже безпомилково, допустивши лише один промах. А ось Легрейд відправився на 300 метрів штрафу. Їх підсумкові результати – третє і восьме місця відповідно. Таким чином, Йоганнес Бьо поповнив свою скарбничку нагород третім Великим кришталевим глобусом поспіль. У підсумковому заліку він випередив Легрейда на 13 очок. А перемогу в гонці здобув француз Сімон Дестьйo, який допустив тільки два промахи. На останньому колі він дістав і випередив росіянина Едуарда Латипова, який вперше піднявся на особистий подіум Кубка світу. Українець Дмитро Підручний фінішував 27-м. Він промахнувся 4 рази – по одній помилці на кожному рубежі. Сезон Дмитро завершив на 25-м місці загального заліку. Результати гонки: 1. Сімон Дестьйо (0+1+1+0) 35:43,7 2. Едуард Латипов (0+0+2+0) +8,9 3. Йоганнес Тінгнес Бьо (1+1+0+1) +17,5 ... 27. Дмитро Підручний (1+1+1+1) +2:36,7 Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати Sport.ua Telegram |
|
|
|
|
|
#1026 |
|
Moderator
|
Український біатлоніст Артем Прима розраховує, що новий сезон, який буде олімпійським, складеться позитивно і Україна не залишиться без медалей на ОІ-2022.
«Ті ж хороші результати дають нам розуміння, що ми можемо конкурувати та поборотися за топ-6. Тим паче, коли є такі елітні в біатлоні країни, як Норвегія, Німеччина, Франція, Швеція, Італія, Австрія і ми можемо нав’язувати їм боротьбу. Може й нам у певний момент посміхнеться вдача». «Усі чудово знають, чого хочеться спортсмену в спорті найвищих досягнень. Підніматися якомога вище. В першу чергу вже у підготовчому періоді до зимового сезону буде видно, як ми його проведемо. Адже невідомо, як воно буде у світі з цим вірусом: чи зможемо ми виїжджати кудись на збори чи ні. Багато факторів буде впливати, тому буду дивитися в процесі над чим треба буде більше попрацювати. Поставимо завдання перед собою та намагатимемося виконувати все». «Сподіваюсь, що ці Ігри стануть найкращими для мене. Вони будуть вже третіми для мене. З обережністю скажу, відчуваючи, що в мене всередині. Сподіваюсь, що вистачить досвіду, сил та вдачі. Дійсно, потрібно, щоб вона була. Вже скільки я у спорті, навіть дивлячись на приклад Бьо – сильний, лижі на рівні, з топ-країни, але коли вдача відвертається, не так стріляєш, ще щось, і ти вже не перший. Удача в спорті це не менш важливий фактор. Маю надію, що усі фактори зійдуться і хоча б в одній гонок у Пекіні-2022 усе вийде», - сказав Прима. |
|
|
|
|
|
#1027 |
|
Moderator
|
У Буковелі відбувся чоловічий спринт в рамках чемпіонату України-2022 з біатлону.
Виграв гонку Тарас Лесюк, друге місце посів Руслан Ткаленко, а замкнув трійку призерів Денис Насико. Результати гонки: 1. Тарас Лесюк (2+0) 26:28,9 2. Руслан Ткаленко (0+3) +10,8 3. Денис Насико (1+2) +28,7 4. Артем Тищенко (0+1) +37,1 5. Віталій Мандзин (1+1) +1:08,4 6. Степан Кінаш (0+1) +1:32,5 |
|
|
|
|
|
#1028 |
|
Moderator
|
Український біатлоніст Артем Тищенко став одним з кращих снайперів світового біатлону в минулому сезоні.
27-річний українець зробив в сумі 164 постріли, з них 151 досяг мети. У процентному співвідношенні Тищенко закрив 92,1% мішеней. У Тищенко друга краща точність стрільби на Кубку світу. Не було рівних австрійцю Сімону Едеру (92,5%). На жаль, боротися за високі місця Тищенку заважала слабка швидкість лижного ходу. Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати |
|
|
|
|
|
#1029 |
|
Moderator
|
Біатлоністка збірної України Юлія Джима розповіла, що планує продовжувати тренуватися під керівництвом Уроша Велепца.
«Я не збираюся нічого змінювати. Залишаюся працювати зі своїм тренером. Принаймні на даний момент. А до якого рішення прийдемо, буде зрозуміло десь в кінці квітня», - сказала Джима. Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати |
|
|
|
|
|
#1030 |
|
Moderator
|
Сьогодні, 27 березня, в Буковелі відбувся жіночий мас-старт у рамках чемпіонату України з біатлону.
З самого початку лідерство захопили Юлія Джима і Анастасія Меркушина, які були фаворитками гонки. Все вирішила третя стрільба, після якої Джима відправилася на три кола штрафу, тоді як Меркушина відпрацювала без помилок. В результаті Меркушина, отримавши хвилину гандикапу над головною суперницею, на останній стрільбі цілком могла дозволити собі не закрити одну мішень і зуміла втриматися на першому місці. Джима фінішувала другою. Бронзову медаль завдяки хорошій якості стрільби завоювала Христина Дмитренко, яка припустилася по одному промаху на двох останніх вогневих рубежах. Результати гонки: 1. Анастасія Меркушина (1+1+0+1) 48:39,7 2. Юлія Джима (1+1+3+1) +47,9 3. Христина Дмитренко (0+0+1+1) +4:38,0 Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати Sport.ua Telegram |
|
|
|
![]() |
| Закладки |
|
|