![]() |
|
|
#1441 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 12.07.2011
Вік: 47
Дописи: 1.512
Мій ресівер: globo 4100c
|
Воронін визнаний найкращим футболістом України у 2011 році
Форвард московського "Динамо" та збірної України Андрій Воронін визнаний найкращим футболістом країни у 2011 році за версією газети "Український футбол". Московський динамівець набрав 145 балів, випередивши своїх найближчих конкурентів Андрія Ярмоленка ("Динамо" Київ) та Анатолія Тимощука ("Баварія") на 27 і 33 бали відповідно. В опитуванні на визначення гравця року традиційно взяли участь три категорії респондентів: вболівальники, журналісти і футбольні спеціалісти.
|
|
|
|
#1442 |
|
Передовик
|
20 турів Прем'єр-ліги відвідали більше 1,6 мільйона вболівальників
160 матчів 20-ти турів Прем'єр-ліги зібрали на трибунах стадіонів команд 1 601 688 вболівальників, що пересічно за гру становить 10 011. Про це повідомляє офіціний сайт Прем'єр-ліги. Найбільш популярною командою залишається "Шахтар" (у середньому кожен матч "гірників" дивиться 24 099 відвідувачів). Найменша ця цифра у "Зорі" - 5 540.
|
|
|
|
#1443 |
|
Moderator
![]() Реєстрація: 13.09.2010
Дописи: 6.630
Ukraine
|
Шаран більше не тренер "Олександрії"
Володимир Шаран більше не є головним тренером "Олександрії". Про це розповів сам вже екс-наставник клубу. "Я залишив посаду тренера "Олександрії". У клубі хотіли, щоб я залишився працювати, запропонували мені роботу... На посаді спортивного директора. І я, зрозуміло, відмовився", - сказав він. "Я не очікував, що так все складеться ще два тижні тому. Зараз же я сам прийняв це рішення", - підсумував наставник. За інформацією UA-Футбол, основним претендентом на посаду, що звільнилася, є Леонід Буряк.
|
|
|
#1444 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 06.06.2011
Вік: 30
Дописи: 3.083
смт.Верхнє Синьовидне
Мій ресівер: GLOBO 8300A
|
Футбольні матчі, які призвели до масових заворушень
Футбольний поєдинок не раз в історії приводив до страшних трагедій. Футбол не даремно порівнюють з війнами, адже бували випадки, коли футбольний матч приводив до величезних жертв в результаті масових заворушень і навіть до війни. sport.tochka.net згадує про п'ятірку самих жахливих трагедій, які почалися через результати футбольних матчів. 5. Неаполь (Італія). 1955 рік. 6 листопада 1955 на Неапольському стадіоні "Сан-Пауло" зійшлися місцевий "Наполі" і "Болонья". Весь матч на трибунах стояла важка атмосфера і трибуни вибухнули після призначення пенальті у ворота господарів. Фанати "Наполі" рушили на гостьовий сектор, і намагалися прорватися на поле, минаючи кордон стюардів і поліцейських. Завдяки самовідданим діям карабінерів, божевільна юрба неаполітанців так і не висипала на газон, але на трибунах почалася перестрілка між уболівальниками і поліцейськими. В результаті трагедії було поранено 152 людини з яких 52 - карабінери і стюарди. На щастя, ніхто не помер. 4. Буенос-Айрес (Аргентина). 1968 рік. 23 червня 1968 в чемпіонаті Аргентини відбувся матч між двома непримиренними суперниками - "Рівер Плейт" і "Бока Хуніорс". Фанати обох команд здавна не можуть терпіти один одного, але тоді їх ненависть між собою призвела до трагедії. Ще на трибунах фани клубів відкрили стрілянину, під перехресний вогонь якої потрапили і мирні вболівальники. Кількість жертв збільшилася через те, що на виході зі стадіону виникла тиснява, плюс заворушення продовжилися вже на вулицях Буенос-Айреса. У результаті футбольний матч привів до 74 убитих уболівальників і ще 207 були поранені. 3. Москва (Росія). 2002 рік До масових жертв у столиці сусідньої з нами держави призвів матч, який відбувся за тисячі кілометрів від місця подій. 9 червня 2002 в японській Саїтамі на чемпіонаті світу російська збірна поступилася Японії з рахунком 0:1. Після перегляду в прямому ефірі футбольного матчу футбольні фанати влаштували масові заворушення в центрі столиці на Манежній площі. Фанати били один одного, палили машини, розбивали вітрини. У заворушеннях постраждали 75 людей, 49 з них були госпіталізовані, одна людина померла від ножових поранень. 2. Ліма (Перу). 1964 рік. 24 травня 1964 майже 45 000 футбольних уболівальників заповнили трибуни, щоб побачити, як збірні Перу й Аргентини зійдуться в передолімпійському кваліфікаційному матчі. Матч був зупинений після того, як арбітр не зарахував гол Перу, після якого рахунок міг стати 1:1. Як тільки гравці пішли з поля, вболівальники висипали на поле. Вони підпалили трибуни і вибили всі шибки на стадіоні, а в тисняві під час цього стали гинути люди. Через деякий час тисячі людей попрямували до будинку президента Перу Фернандо Белаунде, вимагаючи, щоб матч був офіційно оголошений нічийним. Дика жорстокість, пожежі і смерть людей мало що значили для збожеволівшого натовпу, охопленого єдиною нав'язливою ідеєю: футбольна збірна Перу не повинна бути визнана програвшою у матчі. Натовпи людей вирували на вулицях Ліми всю ніч, а уряд Перу оголосив по всій країні надзвичайний стан. Лікарні та морги в Лімі не справлялися з великою кількістю поранених і трупів. Всього в цей день загинуло 318 чоловік, понад 500 було поранено, деякі - важко. 1. Сальвадор - Гватемала. 1969 рік. Трагедія увійшла в історію під назвою "футбольна війна". Матч, який дійсно переріс у війну між двома країнами. Збірним Гондурасу і Сальвадору належало провести три матчі поспіль за участь на Чемпіонаті світу - 1970. У перших двох матчах команди обмінялися перемогами, які супроводжувалися безладами на стадіонах і страхом за своє життя футболістів. 15 червня вирішальна сутичка, яка закінчилась перемогою Сальвадора 3:2, викликала масову істерію в обох країнах. 27 червня після нападів на двох віце-консулів Гондурасу в Сальвадорі, і сотні випадків побиття гондурасців в Сан-Сальвадорі, Гондурас розірвав дипломатичні відносини з Сальвадором. 14 липня Сальвадор оголосив Гондурасу війну, яка тривала 6 днів. Збройні сили Сальвадора увійшли на територію Гондурасу, захопили 8 міст, але подальша атака захлинулася через нестачу бензину. Сталася патова ситуація, коли війська Гондурасу були розбиті і не могли вигнати з країни суперника, а війська Сальвадора через відсутність бензину не могли пройди по джунглях, а паливо не було звідки вести, тому що в перші дні війни авіація розбомбила Гондурасу нафтові сховища Сальвадора . У конфлікт втрутилася Організація американських держав, яка змусила сторони підписати 18 липня перемир'я, але на війні загинуло близько трьох тисяч жителів. Футбольні матчі, які приводили до безладів вже історія. Сьогодні безпека на трибунах - одне з головних напрямків діяльності керівників світового футболу. За їх вимогам стадіони стають надійнішими і комфортнішими, удосконалюються системи пропуску на трибуни і швидкої евакуації зі стадіону, перекритий шлях на матчі багатьом хуліганам. На жаль, щоб до цього прийти, довелося пережити не одну жахливу драму...
|
|
|
#1445 |
|
Активіст
![]() Реєстрація: 04.06.2011
Дописи: 342
|
Матч "Арсеналу" перенесли через страйк в метро
![]() Лондонський футбольний клуб "Арсенал" переніс матч чемпіонату Англії з "Вулверхемптоном". Ця зустріч повинна була відбутися 26 грудня, однак через страйк працівників лондонського метро матч відбудеться 27 грудня, повідомляє офіційний сайт "Арсеналу". У заяві клубу говориться, що рішення про перенесення матчу було прийняте після консультацій з поліцією, керівництвом лондонської транспортної системи і "Вулверхемптоном". "Арсенал" побоюється, що через страйк вболівальники не зможуть дістатися до стадіону. Працівники лондонського метрополітену запланували страйк через рішення керівництва скоротити робочі місця. Окрім матчу "Арсенал" - "Вулверхемптон", 26 грудня в Лондоні має пройти ще одна зустріч чергового туру чемпіонату Англії: "Челсі" - "Фулхем". Про перенесення цього матчу не повідомлялося. У 17 матчах прем'єр-ліги в сезоні-2011/12 "Арсенал" набрав 32 очки. Лондонський клуб займає п'яте місце в турнірній таблиці. На рахунку "Вулверхемптона" 17 очок. Ця команда знаходиться на 17-й позиції в прем'єр-лізі
|
|
|
|
#1446 |
|
Передовик
|
Прем'єр-ліга зібрала з "Карпат", "Динамо" та "Металіста" штрафів на 400 тисяч гривень
Львівські "Карпати" та київське "Динамо" оштрафовані на 100 тисяч гривень кожен. Таке рішення Дисциплінарного комітету Прем'єр-ліги. Клуби були оштрафовані за матч, який відбувся 10 грудня на "Арені Львів". Нагадаємо, тоді матч через дії вболівальників, які використали піротехнічні засоби, було призупинено на 67 хвилині. Перерва тривала десять хвилин. Також "Карпати" мають виплатити 47 тисяч гривень за порушення під час інших останніх ігор, "Динамо" ще заплатить 12 500 грн. Окрім того, за різного роду порушення були оштрафовані наступні команди: "Арсенал" (Київ) - 22 500 грн "Оболонь" (Київ) - 50 000 грн "Металіст" (Харків) - 152 500 грн ПФК "Олександрія" - 25 000 грн "Ворскла" (Полтава) - 500 грн "Іллічівець" (Маріуполь) - 12 500 грн "Дніпро" (Дніпропетровськ) - 43 000 грн "Чорноморець" (Одеса) - 62 500 грн "Волинь" (Луцьк) - 5 000 грн "Кривбас" (Кривий Ріг) - 14 500 грн "Шахтар" (Донецьк) - 2 500 грн "Металург" (Донецьк) - 12 500 грн Додамо, що кожен клуб має сім днів, аби подати апеляцію
|
|
|
|
#1447 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 06.06.2011
Вік: 30
Дописи: 3.083
смт.Верхнє Синьовидне
Мій ресівер: GLOBO 8300A
|
Донецький "Шахтар" вирішив зробити новорічний подарунок уболівальникам клубу. 25 грудня в продажу з'явиться великий перекидний календар, тематика якого "ФК "Шахтар" - обличчя спортивного Донецька".
Майбутній рік стане знаковим як для України в цілому, так і для міста зокрема. А "Шахтар" у спортивному плані є для Донецька цієї захистом, опорою і надією. У зйомках для календаря взяли участь абсолютно всі "гірники". Фотографування гравців протягом п'яти днів проводилося за містом, на базі "Кірша". У новому календарі не буде ні натяку на гламур або нудотність. Навпаки - "Шахтар" постане перед уболівальниками в брутальній ролі захисників міста. "Хлопці трохи ніяковіли, що їм потрібно постати в такому жорсткому, а десь навіть агресивному образі, - розповідає керівник проекту Ірина Еркан. - Насправді вони все досить веселі. Футболістам було нелегко зіграти цю роль, особливо молодим хлопцям. Найкраще, мабуть, впоралися із завданням "ловці хвилі" Олександр Кучер і Олексій Гай. Родзинкою нового календаря будуть дванадцять приголомшливих панорам Донецька, які відмінно уживаються поруч із великими портретами суворих гравців "Шахтаря". З цією метою були придбані ексклюзивні права на публікацію знімків у трьох донецьких фотографів.
|
|
|
#1448 |
|
Moderator
Ukraine
|
"Шахтар" продав "Греміо" лише 70% прав на Морено
Схема трансферу форварда "Шахтаря" Марсело Морено до бразильського "Греміо" була надзвичайно складною. Про деталі угоди розповів генеральний директор донецького "Шахтаря" Сергій Палкін. "Умови операції з" Греміо "досить складні. Ми продали лише 70% прав на футболіста, натомість отримали частку прав на Дугласа Косту, ще доплачувалася певна сума. Але в цілому трансфером ми повністю задоволені", - зізнався він. "Якщо врахувати отримані нами гроші за оренду Морено, а також молодий вік гравця, який може ще поміняти чимало клубів в кар'єрі, то в мінусі ми точно не будемо. Ще й заробимо десь", - сподівається він. "Луческу, природно, знав про цей трансфер Зрозуміло, що кожен гравець перед покупкою або продажем має розмова з головним тренером команди. Без цього неможливо Містер дуже ретельно стежить за такими моментами", - цитує Палкіна championat.com.
|
|
|
#1449 |
|
Moderator
Ukraine
|
Суркіс привітав фанів "Динамо" зі святами
Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс привітав вболівальників клубу з прийдешніми святами. Текст привітання розмістив офіційний сайт клубу. "Шановні друзі! Дорогі вболівальники! Прийміть мої найщиріші вітання з Новим роком та Різдвом Христовим! Ці свята мають особливе значення, адже вони є символом завершення всіх справ старого року і водночас сповнюють наші серця надією на краще, рясніють безліччю планів і задумів у році новому. 2011-й для нас, динамівців, виявився важким і неоднозначним. Адже на тлі лідерства в чемпіонаті країни душевним болем відгукуються наші спогади про невдачі команди на євроарені. Разом з тим будь-яка поразка – то є урок і досвід. Лише правильні висновки і аналіз пройденого можуть бути запорукою прогресу і нових перемог. На це і спрямовані наразі наші помисли й діяння. А здійснення усього запланованого неможливе без вашої підтримки, наші щирі вболівальники. Ми сповнені рішучості при вашій підтримці подбати про те, щоб яскравих футбольних свят у наступному році, що пройде під знаком Євро-2012, у нас з вами було якомога більше. Висловлюючи вам велику подяку за те, що ви ділили з нами не тільки радість перемог, а й гіркоту поразок, у ці святкові дні бажаю вам міцного здоров'я, особистого щастя, яскравих звершень! Нехай завжди у ваших домівках панують мир та сімейний затишок, а у ваших серцях звучить чарівна мелодія Віри, Надії й Любові! З Новим 2012-м роком та Різдвом Христовим! З повагою, президент ФК "Динамо" (Київ) Ігор Суркіс"
|
|
|
#1450 |
|
Moderator
Ukraine
|
Вілліан теж хоче повернутися до Бразилії
Півзахисник "Шахтаря" і збірної Бразилії Вілліан хотів би повернутися в Бразилію, щоб побачити народження дочки в лютому. Як передав через свого агента гравець, його основне бажання - повернення в "Корінтіанс", з якого Вілліан перейшов в "Шахтар" чотири роки тому за 19 мільйонів доларів. Проте, за словами футбольного агента Еду Гаспара, "Корінтіансу" буде складно навіть орендувати донецького бразильця на півроку на період участі в Кубку Лібертадорес, так як у Вілліана зарплата вище бразильських стандартів. "Я не знаю точно, яке його положення Я можу тільки припускати, але і не буду заперечувати, що в нього є таке бажання", - заявив Еду Гаспар сайту Lancenet. У 23-річного півзахисника угоду з "Шахтарем" підписано до 2014 року, а сума відступних при достроковому розриві контракту складає 30 мільйонів євро, пише terrikon.com. Нагадаємо, що нещодавно "гірників" залишив форвард Морено, також чутки приписують бажання перейти у інший клуб півзахиснику Жадсону.
|
![]() |
| Закладки |
|
|
Схожі теми
|
||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| Технічні новини телеканалів. | sat-prof | Транспондери | 3339 | 10.04.2025 17:08 |
| Новини Abs 1 75.0°e | sat-prof | Транспондери | 313 | 13.03.2021 09:58 |