![]() |
|
|
#1 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 14.01.2010
Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
|
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Усе, що стосується риболовлі. Розповіді, поради, відео, фото і т.д. Як зловити рибу своєї мрії (короп, сом, щука, синій кит тощо), розповідаємо, коментуємо, ділимось враженнями.
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
Доброта-вище всіх якостей. Востаннє редагував D-Misha: 20.10.2013 о 21:50. |
|
|
|
|
|
#171 |
|
Передовик
Ukraine
|
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
Водяні рослини і їх значення в житті риб... Кожному рибалці добре відомо, що водойми - це ціле царство різних рослин. Деякі з них ростуть у прибережній смузі й на мілководдях, виставляючи над водою більшу частину стебла з листами й квітками. Інші плавають, і на поверхні видні лише квітки. Буває, що значна частина водойм, особливо старі ставки, затягнута ряскою, лататтями й іншими рослинами. Деякі водойми видадуться чистими, "бестравными", однак і тут водоростей - не порахувати. Вони перебувають у зваженому стані, заповнюють собою весь водний простір, особливо верхні, більш прогріті шари... Світ водяних рослин досить багатий. По своїх структурних і морфологічних особливостях вони діляться на дві більші групи: нижчі рослини (мікрофіти), або водорості, і вищі рослини (макрофіти). До водоростей ставиться добре відома всім тину. У літню пору більші скупчення твані плавають у поверхні води, ставків, озер, тихих ділянок рік. Різноманітні зелені або синьо-зелені плівки, повстяні, а також ватообразні нарости на каменях, палях - це теж водорості. "Цвіте" вода - це теж водорості. Є мікроводорості й у вигляді добре помітних неозброєним оком крапок, паличок, гілочок, стебел, листиків.... Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
Доброта-вище всіх якостей. Востаннє редагував D-Misha: 02.02.2011 о 10:59. |
|
|
|
|
|
#172 |
|
Передовик
Ukraine
|
Вмієш рибу ловити - вмій висновки робити... (Рибацькі байки, думки і розповіді....) Хочу розповісти про випадок, що стався зі мною на одній з моїх численних рибалок. Одним прекрасним днем ми з другом вирішили взяти вудки, сісти в човен і відправитися на пошук плотви й ляща. Сказано - зроблено. Встали біля очерету, розгорнули снасті, наживку приготували, закинули і стали чекати перших клювань. Довго чекати не довелося: у садок пішли перші плотвиці, слідом за ними невеликий лящ. Раптом у мене клювання різко припинилося, хоча товариш продовжує методично тягати рибку з води. Спочатку я перекинув свою снасть трохи вбік, так як подумав, що риба відійшла. Змін ніяких. Кілька разів змінив насадку, результат той самий. І тоді вирішив наживити гачок величезним, товстим, білим хробаком, - просто поекспериментувати, а раптом десь поруч хижак. Тільки закинув, і відразу пішло таке сильне, різке клювання, що мені не довелося навіть робити підсікання, риба сама пішла вниз. Подолавши невеликий опір, я дістав з води двокілограмову щуку. І після цього знову почалися покльовки плотви й ляща. Так чому припинилося клювання? Справа в тому, що трохи нижче мого місця риболовлі розташований пологий спуск у яму, де, судячи з усього, і стояла щука, полюючи на рибку. Після цього випадку, я зробив висновок: якщо під час риболовлі різко припиняються клювання, а у сидячого за пару метрів від вас рибалки, снасті й наживка якого не відрізняються від ваших, клює, то це означає, що або десь поруч вийшла на полювання хижа риба, або ваш гачок вже без наживки. Інших варіантів немає, тому що риба є навкруги, тільки треба знати, де і як її ловити.
|
|
|
#173 |
|
Передовик
Ukraine
|
Раки і ловля раків... Вороги рака....У рака багато ворогів серед риб і ссавців, хоча він добре захищений панциром. Вугор, минь, окунь і щука охоче поїдають раків, особливо під час їх линьки. Вугор, який легко може проникнути в нору рака, - найнебезпечніший ворог великих особин. Для раків які живуть у прибережних водах, молодих рачків, самий небезпечний хижак - окунь. Личинок і молодь раків поїдають також плотва, лящ і інші риби, які харчуються донними організмами. З ссавців найвідоміші вороги раків - ондатра і норка. На місцях годівлі цих звірків, біля берегів водойм, можна зустріти досить багато відходів їх харчування - рачачих панцирів. І все-таки найбільше гублять раків не риби і ссавці, а Рачача чума.
Доброта-вище всіх якостей. Востаннє редагував D-Misha: 05.02.2011 о 09:54. |
|
|
|
|
|
#175 |
|
Передовик
Ukraine
|
Рибальське щастя.... (Рибацькі байки, думки і розповіді....) Про цей випадок мені особливо приємно згадувати. Приємно тому, що спогади золотого дитинства про мої перші кроки на ниві нелегкої, але захоплюючої рибальської науки. Приємно й тому, що я, тодішній пацан-п'ятикласник на всі сто втер носа шістьом досвідченим рибалкам, хоча з точки зору сьогоднішнього дня і моя риболовля була не зовсім вдалою. Але, як би там не було, саме цей спогад і є моїм чи не найсолодшим спогадом дитинства, пов'язаним із захопленням рибною ловлею. Був сонячний день ранньою весною. Навіть, скоріше не день, а ранок, так як почалося все приблизно о десятій годині і тривало не більше, ніж до полудня. А сталося це 24 березня. Навіть дата пам'ятається і до цих пір, хоча з того часу пройшло вже чимало років. Як для кінця березня, було досить тепло і тому на річці Сура зібралося багато рибалок. Багато хто в перший раз після тривалої зими вийшли на відкриту воду, але всі ми раділи і теплому весняному дню, і нехитрим клюванням зголоднілої за зиму риби. То карасик, то плотва, то окунець клюне - тому і радіє серце рибалки. Зрідка між дрібницею і щось більше на хробака спокуситься. Так що без риби ніхто не залишився................. Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
Доброта-вище всіх якостей. Востаннє редагував D-Misha: 04.02.2011 о 12:21. |
|
|
|
|
|
#176 |
|
Передовик
Ukraine
|
Чому ти так жадібно кидаєшся на блешню? - спитала щуку щука. - Це ж проста залізячка!!! - Сама знаю, - відповіла разбійниця, - але що поробиш, якщо у мене характер невитриманий.
|
|
|
#177 |
|
Передовик
Ukraine
|
Раки і ловля раків... Рачача ЧУМА..... Збудник рачої чуми - грибок Aphanomyces astaci. Вперше він був виявлений на півночі Італії в 1860 р., потім з'явився в інших країнах Європи, а в 1893 р. - у Фінляндії, куди потрапив, по всій вірогідності, з Росії. З Фінляндії в 1907 р. Рачача чума поширилася на території Швеції і далі - Норвегії. Про збудника рачої чуми стало відомо лише після 1930 р. До того часу вважалося, що хвороба викликається бактеріями. Грибок рачої чуми розвивається в основному в панцирі хворого рака. Рак навіть у холодну пору року гине через кілька тижнів після зараження. Від грибкової павутини, яка проростає у панцирі вмираючого рака, відокремлюються зооспори які пересуваються за допомогою двох вусиків. Зооспори прикріплюються до панцира здорового рака, і зростаюча з них грибкова павутина впроваджується в його тіло. Хворий рак млявий, ходить хитаючись, на випрямлених, ніби дерев'яних, ногах, хвіст часто підібганий під черево. Рак виповзає з нори і рухається навіть удень. У нього зникає рефлекс захисту. На панцирі, особливо під хвостом, під впливом грибкової інфекції іноді з'являються жовтуваті плями. Але вони не можуть служити вірними симптомами захворювання, і для його точного визначення потрібний лабораторний аналіз. До цих пір не вдалося придумати ефективних заходів запобігання рачої чуми. В основному хвороба поширюється через заражені засоби лову і при пересадці хворих раків з водоймища у водоймище. Тому головний метод запобігання хвороби - ізоляція водойми, де з'явилася Рачача чума, а також заборона лову, продажу та пересадки раків. Важливий запобіжний захід - дезінфекція засобів лову при перекидання їх з одного водоймища в інший, навіть якщо не помічена Рачача чума.
Доброта-вище всіх якостей. Востаннє редагував D-Misha: 09.02.2011 о 19:27. |
|
|
|
|
|
#179 |
|
Передовик
Ukraine
|
Пригоди на рибалці.... Рибалка закинув спінінг з човна на дроти Канівської ГЕС... У Черкаськії області внаслідок нещасного випадку на Канівській ГЕС загинув 38-річний рибалка. Як повідомили УНІАН у прес-службі Головного управління МНС в Черкаській області, рибалка випадково закинув спінінг, на котушці якого була стальна волосінь, на високовольтні проводи Канівської ГЕС. Волосінь потрапила на дроти. Від ураження електричним струмом чоловіка викинуло з човна. У шоковому стані він проплив кілька метрів і потонув. До чергового караулу Канівського райвідділу МНС про подію повідомили лише за кілька годин, і рятувальникам залишалось лише підняти тіло загиблого на поверхню.
|
|
|
#180 |
|
Передовик
Ukraine
|
Тернополяни аплодували, коли рибалка поцілував трофей і випустив у воду..... Тернопільський став користується великою популярністю не лише серед тернопільських рибалок. Нещодавано 20-кілограмовий короп потрапив на вудочку нашого чеського гостя Лукаша Краси. Він разом з друзями, які створили клуб спортивної риболовлі, їздять по різних країнах і вчать людей бережливо ставитися до навколишнього середовища і, зокрема, до риби..... Наше завдання, – говорить Дмітрій Слєта, довести людям, що риба – не продукт, а істота, яка, як і людина, має право на існування. Тому члени клубу займаються виловом лише так званої „трофейної” риби, впіймавши яку, вони потім відпускають у воду. Коропа вагою 20 кілограмів наші гості ледве витягли з води, аби зафіксувати диво-рибу на фото камері та відео, а згодом описати у книзі, над якою працює Лукаш. Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
|
![]() |
| Закладки |
|
|
Схожі теми
|
||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| все по sti5518 (з фото) | sat-prof | Ремонт тюнерів,JTAG відладка | 4 | 03.07.2016 15:16 |
| Все про ремонт ресиверів | seriff | Проф розділ | 194 | 07.07.2014 13:35 |
| Блискавка та все про неї! | sat-prof | Офтопік (теревеньки) | 31 | 12.06.2014 11:42 |
| Hivision HV-5000CI ER:07 і все. | sos200 | Тюнери, які не ввійшли в список | 2 | 26.07.2010 17:45 |