![]() |
|
|
#1 |
|
Administrator
Дописи: 6.648
Ukraine
Мій ресівер: Opticum 9500HD Enigma2 (ACC Авангард) +Openbox X820 (Dir320)
|
Різноманітні спеціальні прилади
Автор:кремінь ВІтаю всіх Проблема пошуку несправних р/елементів завжди була і залишається актуальною.З розвитком елементної бази це питання ще більше ускладнюється.,,Дідівські"методи часто-густо виявляються безсилими перед поставленими завданнями. За останній час з'явилося багато аматорських схем і готових приладів по цій проблематиці. Ось і вирішив створити нову тему. Розраховую на підтримку шановного товариства. Думаю вартує розпочати з конденсаторів,бо виявляється одна маленька,,бочечка",може викликати велику головну біль. Як відомо,електролітичні конденсатори мають три основні ,,хвороби"-втрату ємкості,підвищений ЕПО або ESR,підвищений струм витоку. Як показує практика,визначальною характеристикою конденсатора є ЕПО або ESR.Його поступове або різке збільшення,погіршує роботу конденсатора і провокує багато проблем в роботі різноманітних схем. Розглянемо декілька вимірювачів ESR,аналогових і цифрових,перевірених практикою і які показали хороші результати. Почнемо з аналогових,бо вони простіші у виготовленні і налаштуванні,а також не потребують значних витрат. Я вже дав посилання на прилад вище і щоб було більш зрозуміло -переклад на російській мові.За браком часу,подробиці пізніше. Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
|
| Закладки |
|
|
Схожі теми
|
||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| Прилади для налаштування антенн | sat-prof | Вибір супутникогово обладнання | 86 | 19.12.2025 12:10 |