![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 14.01.2010
Дописи: 3.851
Ukraine
Мій ресівер: х-810,Sat-Integral S-1228 HD
|
На Тернопільщині рибалка зловив гігантського товстолобика.....
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! У Тернопільській області рибалка зловив 37-кілограмового товстолобика. Як повідомляє районна газета "Народне слово", рекордних розмірів рибу зловив 23-річний житель села Старий Вишневец Збаразького району Руслан Головатюк в місцевому ставку. Рибалці насилу вдалося витягнути з води рибу, довжина якої 1 метр 30 сантиметрів. Допомогли йому в цьому досвідчені рибалки, які рибалили неподалік. Найбільшою рибою, яку останнім часом вдалося виловити в Тернопільській області, був 20-кілограмовий короп. Його минулого літа зловили спортсмени-рибалки з Чехії на Тернопільському ставу.
|
|
|
#2 |
|
Передовик
Ukraine
|
Практика лову лина: водойма, принада, наживка, снасть....
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Одним з найулюбленіших трофеїв рибалок-любителів, як на поплавок, так і на донки, є лин. Ця дуже красива і сильна риба по своєму забарвленню може змінюватися від світло-золотого до темно-бронзового кольору в залежності від умов проживання. Знайти її просто, якщо ви знайомі з місцями проживання. Улюблені місця перебування лина - тихі теплі затоки повільно поточних рівнинних річок, проточні озера і ставки. З особистих спостережень можу сказати, що в закритих ставках без проточної води лин не виростає більше 0,5 кілограма. Дно водойми зазвичай иловато-глиниста, максимальні глибина - 2 метри і менше (улюблена глибина годування). З рослинності на «Лінева» водоймах переважають хвощі, осока, рдест. З весняним підвищенням температури води лин активізується і починає посилено годуватися. Молоді пагони осоки й очерету, численні личинки і хробаки - його улюблений раціон. Весна - найкращий час лову цього золотого красеня. Прикметою для початку лову служить розпускання квітів бузку. А зі спостережень можу сказати, що лин починає виходити на місця літнього годування та проживання після хорошої грози, з появою в повітрі і землі озону. З настанням літа ловом лина займається незначна кількість рибалок. Так як рослинність повністю покриває суцільним килимом його улюблені місця перебування, доводиться постійно вичищати місця (вікна) для його лову й зміцнювати дно за допомогою піску. Найулюбленіше час годування лина - пізній вечір і ранок, а й у теплі ночі риболовля також може виявитися успішною. Про ловлю і про снасті на лина.... Прикормка або принада? Тут панує друге. Якщо ви розраховуєте зловити всього пару екземплярів, то підгодовування буде достатньо, але якщо ви збираєтеся ловити регулярно, і при цьому витягувати гідні екземпляри, то раз на 2-3 дні принаджувати рибу в одному і тому ж місці потрібно обов'язково. Час бажано вибирати один і те ж - увечері! Я принаджую рибу раз на 2 дні з 18.30 до 19.30. Компоненти принади, якими користуюсь я, - геркулес, горох, картопляні очистки, сухарі. Застосовувати спеціальні Лінева суміші з магазину особисто я не бачу необхідності. Однак для підгодовування в процесі лову я ними користуюся. Виготовляю прикормку таким способом. Беру спеціальну Лінева прикормку німецького або польського виробництва і змішую з геркулесом в складі 3 до 1, додаю мелений горох, роздавлених тигрових земляних хробаків, трохи коріандру, ну і головне улюблене блюдо лина - сир. Раджу його закупити за 2-3 дні до лову і дати трохи подкиснути на сонці. Замішувати треба безпосередньо на озері або річці. Приманка.... Найкраща приманка, на мій погляд, це - виповзок, але можна пробувати і личинку мухи (білого). Гідні екземпляри траплялися саме на кожушка, та й дрібниця не так дістає і не збиває насадку. А ось на білого постійно доводиться перезакидати і перевіряти цілісність насадки. Гачки використовую великого розміру - дріб'язковий не варто. Насаджую кожушка повністю панчохою, для зручності користуюся гнучкою маленькою трубочкою. Спочатку повністю нанизую кожушка на трубочку, потім прикладаю до гачка і повністю переношу на гачок і вгору по волосіні. Жало гачка обов'язково повинно бути добре заховане. Для білого гачки використовую трохи менше і насаджую їх по 8-12 штук. Спосіб лову.... Я практикую два способи лову. Більше віддаю ловити на донну снасть. Шляхом порівняння довів, що результати набагато перевершують поплавочну ловлю. В основному поплавком користуюся влітку, коли користуватися донкою через велику рослинності неможливо. На ловлі донкою і зупинюся. Ловлю на два вудилища. Волосінь використовую від 0,3 до 0,35. Користуюся саме волосінню. А не шнуром, так як волосінь допомагає своїм розтягуванням гасити сильні ривки лина. Ставити волосінь меншого діаметру не раджу, так як лин постійно намагається піти в траву. Для повідців використовую волосінь товщиною 0,28 або 0,3 - у снасті дуже важлива надійність! Оснащення роблю з двох гачків та годівниці: один поводок - до годівниці, другий - після. На верхній поводок вдягаю кембрик довжиною 4-7см - він перешкоджає закручування і перехлестом в момент закидання. Годівниця - змінна і без грузила, так як не бажано, щоб вона під своєю вагою сильно йшла в мул і траву. Довжина повідків залежить від рослинності на дні. Бажано розрахувати так, щоб годівниця, провалюючись в траву, не тягнула за собою повідці з приманкою. Сигналізатором клювання служить простий дзвіночок. Для хорошої роботи я вам раджу закріплювати його під кутом в 45 градусів. Особливу увагу хочу приділити вибору вільної волосіні після закидання. Не варто надто сильно натягувати її перед установкою дзвоника. Краще залишити мінімальну слабину, тому що занадто сильна потяжка затягне повідці з наживкою в траву, і це буде перешкоджати успішної риболовлі. Клювання лина своєрідне. Він любить повільно засмоктувати приманку і, подовгу смакуючи, перевіряти ваші нерви. Але необхідно дочекатися гарної потяжки або слабини і тільки тоді робити підсічку. Виводити лина треба досить швидко - так, щоб не дати йому піти у траву і заплутати снасть. Не забудьте взяти з собою підсак! І ще хочу відзначити, що для ловлі великого примірника важливо дотримуватися тиші на водоймі, тому що лин дуже полохливий і обережний. Удачи Вам, і побільше гарних «золотих» трофеїв!
|
|
|
#3 |
|
Передовик
![]() Реєстрація: 09.02.2011
Вік: 55
Дописи: 646
|
Риба для зору.
Американські фахівці зі здорового харчування виявили ще один продукт, дуже корисний для збереження зору. Це тихоокеанський лосось, який містить велику кількість астаксантину - речовини, схожого за властивостями з каротином. Саме ця речовина визначає яскраво-червоний колір м'якоті риби. Медики підкреслюють, що астаксантин в достатній кількості міститься тільки в м'ясі дикого лосося, який харчується водоростями Haematoccous pluvialis, повідомляє Кулінарний Едем. У рибі, вирощеної на фермах, ця речовина міститься в невеликих кількостях, оскільки вона отримує спеціальне харчування для прискореного зростання, пише rybalka-info.in
|
|
|
#4 |
|
Передовик
|
Рибацькі забобони.
![]() Рибаки - як відомо, народ забобонний. Так повелося з давніх пір. Вони, наприклад, не люблять, щоб по дорозі на рибалку зустрічний побажав гарної рибалки, остерігаються давати в чужі руки свої рибальські снасті, утримуються від підрахунку улову до закінчення риболовлі. З іншого боку, завжди раді зустрічі з калікою напередодні риболовлі, наївно цілують першу рибку, акуратно знявши з гачка, а потім відпускають назад «за татом - за мамою - за дідом - за бабою». Багато рибальських забобонів збереглися з незапам'ятних часів. Наприклад, перед початком рибалки наливають на дно склянки трохи міцного напою, а потім вихлюпують його у воду. Нехитрий обряд називається "налити Дідові", тобто задобрити дух води, щоб домогтися його прихильності. А яких ще «правил» дотримувалися рибалки в далекому минулому? Забобони щодо рибальських снастей Вважалося, що більш вдалим буде той невід, нитки для якого спряла вагітна жінка, і не в будь-який час, а в період повного місяця. Кілька ниток плели заздалегідь, 30 березня, в день шанування Олексія - Божої людини, який, за переказами, переплив море в решеті і з тих пір став покровителем всіх рибалок. Підбираючи матеріал для вудочки, зазвичай віддавали перевагу ліщині, та ще й не будь-якій, а тій, що зростає безпосередньо в мурашнику, або хоча б поблизу від нього. Виготовлені снасті належало обкурювати свічкою, з якою відстояли ранкову службу перед Великоднем. Обкурювання супроводжувалося словами побажання: «Скільки було в церкві народу, стільки б в мому садку риби. Всі мої слова міцні та липкі. Мої слова - рот, зуби - замок, язик - ключ, що в море (ріку) кинуто». Забобони при підготовці до рибалки Збираючись на риболовлю, потрібно грунтовно підкріпитися - за повір'ям, у ситого рибалки клювання краще. Бажано було завжди одіватися в один і той же одяг. А ще вважалося, що всі приготування необхідно робити виключно правою рукою. Передбачалося, що це забезпечує підтримку ангела-охоронця. Хорошою ознакою вважалося виконання перед риболовлею будь-якої рутинної роботи по господарству (нічого дивного, це налаштовувало на терпіння в очікуванні улову). Крім того, напередодні потрібно було неодмінно проявити доблесть у виконанні подружнього обов'язку. І це теж зрозуміло в символічному плані, адже в минулому чоловічий статевий орган називався «уд», тобто сьогоднішні слова «вудка», «вудлище», «вудити» є однокорінними з ним (до речі, і «удача» теж). Так що вислів «вдалий добрий молодець» мав колись, крім іншого, і еротичний зміст. Перед відправленням на рибалку належало сказати: «Піду я на річку швидко, на воду спритно. На ній є рибки-тріпотушки, швиденькі і жвавенькі. А спущу я невід, як шовкову хустку, і в цей невід та в кожен повідець та й потрапить по рибкці». Повір'я та забобони на риболовлі Розташувавшись на місці риболовлі, слід набрати кропиви, вичавити з неї сік і натерти їм долоні. За повір'ям, після цього рибу можна ловити голими руками. Наступним кроком було частування водяного шматочком наявної при собі їжі і невеликою кількістю питва. Пригощання супроводжувалося словами: «Дідусь Водяний, ось тобі гостинець, прийми та поможи». А в деяких місцях кидали у воду лапоть з онучею: «На тобі, чорте, лапті, заганяй рибу». У старообрядців взагалі було прийнято кидати тютюн з лайливими словами. Наживляючи гачок, потрібно було примовляти: «Риба свіжа, наживка сальна, клюнь та дьорни, до дна потягни». Заповітних слів на удачу в рибній ловлі було багато. Одні - коротші: «Господом тебе заклинаю, удачі в ловлі прибавляю. Маленька рибка, пропливай, велика рибка, частування хапай! Хай буде так!» Інші - дещо довші: «Окуні, щуки, всякі риби, йдіть до мене, раба Божого (ім'я), проти швидкої води, весняної ріки. Назад не озирайтеся і в сторону не відвертайтеся. Ідіть до мене, раба Божого (ім'я), на світанку і на вечірній, в день, під сонцем і в ніч під зірками, і під всією округою Божою. Тим словам ключ і замок, ім'ям Господнім Духом Святим. Хай буде так. Амінь». Закидаючи вудочку, веліли: «Іди в воду, черв'ячок, приманюй собою велику рибу на гачок». Першу рибку, як і сьогодні, відправляли назад у водойму, примовляючи: «Поклич батька, поклич мати, поклич тітку, поклич дядька, поклич старших своїх». Всі заповітні слова, зрозуміло, вимовлялися пошепки, розмовляти під час рибалки категорично заборонялося. Забобони та повір'я після рибалки Наші предки були впевнені, що справжній рибалка повинен вести себе гідно: у жодному разі не хвалитися уловом, ні за що і нікому не розповідати, на що ловив і як ловив. В іншому випадку успіх може відвернутися назавжди і перейти до слухачів промов хвалька. Та до того ж хвальків засуджували в громадській думці. В дома першу з спійманих рибин мав з'їсти той, хто її спіймав, і в жодному разі не можна було віддавати її котові. А в деяких куточках, взагалі першу рибину закопували в землю - для майбутньої удачі.
|
|
|
#5 |
|
Передовик
Ukraine
|
Рекордний сом......
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Давно минули тi часи, коли зловлений стокiлограмовий сом вважався таким собi звичайним уловом. Наприкiнцi двадцятого столiття десятикiлограмове "соменя" (за термiном А.Сабанєєва) – значна подiя в життi рибалки. Тому до цих пiр вражає успiх iталiйця Армандо Фрiзеро, який зловив в невеликому озерi на Пiвночi Італiї сома вагою... 150 кг! Мiсцевiсть на пiвночi Італiї – басейн рiк По та Адiге, всiяна невеликими, але чистими та глибокими озерами, якi славляться своїми сомами. Екземпляри до 50 кг тут не рiдкiсть, а попереднiй особистий рекорд Армандо – сом вагою 85 кг. Крiм того, на початку 90-х в мережi мiсцевих рибалок-промисловикiв потрапив 200-кiлограмовий сом! Так що успiх iталiйця був не випадковим. Принаймнi, готуючись до риболовлi, рибалка розраховував на "серйозну" рибу: спецiальне вудлище для морської риболовлi, 300 м супермiцного рибальського шнура перерiзом 0,6 мм, 100-грамовий тягарець. А спокусився сом-монстр на мертву рибку на снасточцi. "Рибкою" була сардiна довжиною 30 см. Армандо розповiдає, що крупнi соми беруть лише на велику наживку, ранiше вiн застосовував коропiв довжиною 40 см, або плотву – 25 см. Закинута була снасть в прозорi води озера Лаго дi Паезе поблизу мiста Мартелаго, де живе Армандо Фрiзерi. Не вистигла сардина опуститися на п’ятиметрову глибину, як рибалка вiдчув надпотужний посмик. Снасть не пiдвела i витримала першi удари велетня. Три з половиною години "катав" сомище човен Армандо по озерi. Рибалки, що ловили поруч, позалишали свої вудки i прийшли на допомогу. Спiльними зусиллями сома затягнули на мiлководдя, звiдки чотири рибалки ледве виволокли його на берег. Офiцiйне вимiрювання дало фантастичний результат – довжина 2,5 метри, вага – 157 кiлограмiв! Абсолютний рекорд, який до цього часу (сом-гiгант був виловлений в 1994 роцi) нiхто не побив. За свiдченням Армандо, м’ясо велетня було досить смачним, певне, через те, що, за висновком iхтiолога, риба мала вiдносно невеликий вiк – 20-25 рокiв. "В мiсцевих водоймах водяться ще бiльшi соми", – впевнено заявляє iталiєць. Насправдi, не варто зупинятися на досягнутому...
|
|
|
#6 |
|
Передовик
|
Золота рибка відпочиває! Найдорожча рибка – платинова.
Любите рибок, тоді Вам точно необхідно звернути увагу на цю рибину. Арована (риба-дракон) в залежності від забарвлень ціна коливається в межах 80 000$. arowana Але якщо вам особливо сподобається рибка білосніжного кольору з платиновим відливом, тоді унікальна Platinum Arowana завдовжки 37см обійдеться в 400 000 доларів. Platinum Arowana 400 000$Platnum Arowana Що робить цю рибку такою дорогою, по-перше – дуже рідкісний білий колір всього тіла взагалі без будь-яких плям. Вважається, що це є наслідком певної природньої мутації. По-друге це єдиний відомий екземпляр Platinum Arowana на світі. Теперішнім власником не золотої рибки є династія Аро з Сінгапура. Дуже престижно мати таку рибку в офісі. Риба була показана на виставці Aquarama 2007 в Сінгапурі, де і отримала міжнародне визнання.
|
|
|
#7 |
|
Передовик
Ukraine
|
Дівчата на риболовлі....
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація!
|
|
|
#8 |
|
Передовик
|
![]() От нарибачилися сильно мужики, Біля сільської рідної ріки. Коли іще могло одтак клювати, Щоб друзі так могли собі піддати. ![]() Одтак ловили й чатували з острогою, Над тихою вечірньою рікою.
Дякуйте Богу за прожитий день. За спожитий хліб, за здоров`я, і ласки які Він нам посилає. Востаннє редагував argonavt79: 16.08.2011 о 22:29. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Передовик
Ukraine
|
Акула вбила молодого чоловіка на очах у дружини ....
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! Британський турист, що одружився на початку серпня, загинув при нападі акули під час свого медового місяця, пише Daily Mail. Трагедія сталася 16 серпня на Сейшелах, на одному з найпрестижніших пляжів світу - Ансе Лаціо - на острові Праслін. Саме на цьому архіпелазі в Індійському океані недавно провели медовий місяць принц Вільям і Кейт Міддлтон. Іан Редмон, 30-річний уродженець Ланкаширу, відпочивав на пляжі з молодою дружиною Джеммою - пара одружилася всього 10 днів тому. Поки дівчина засмагала на піску, Іан вирішив поплавати. Не встигнувши зайти глибоко у воду, чоловік видав дикий крик, йому на допомогу кинулися люди. Як виявилося, туриста атакувала акула. Через кілька миттєвостей його втягнули до пропливаючи повз шлюпку, проте він вже встиг отримати смертельні поранення. Згідно подальшому висновком судмедекспертів, акула відкусила одну руку, вирвала шматок м'язи з ноги, прокусила груди і живіт своєї жертви. Як розповіли очевидці, який прибув на місце лікар спробував надати першу допомогу, однак було надто пізно: чоловік помер на очах у дружини, яку люди намагалися утримати осторонь. Зараз батьки Джемми, яка відмовляється повірити в загибель чоловіка, спрямовуються на Сейшели, щоб підтримати її. Примітно, що це вже другий випадок нападу акули на острові лише за два тижні. На початку серпня там загинув 36-річний турист із Франції. Знайти і зловити акулу поки не вдалося. Сьогодні місцева влада прийняла рішення про закриття пляжу.
|
|
|
#10 |
|
Передовик
Ukraine
|
У Примор'ї акула відкусила відпочиваючому обидві руки........
Щоб бачити інформацію потрібна Реєстрація! У Примор'ї акула напала на відпочиваючого. Інцидент стався 18 серпня близько 20:00 за місцевим часом в бухті Витязь . Вибратися потерпілому з води допоміг випадковий очевидець події. Він же викликав рятувальників і медиків. Потерпілий у важкому стані, з відкусаними майже по лікоть руками був направлений в лікарню і прооперований. Поки молода людина знаходиться в несвідомому стані. Лікарі кажуть, зараз його життя поза небезпекою. Дані про те, на якій відстані від берега акула атакувала відпочиваючого, розходяться. Очевидці впевнені, що напад стався всього в десяти метрах від пляжу. Решта відпочиваючі в шоці від того, що сталося і бояться заходити в воду. Інцидент здорово похитнув репутацію бухти. Витязь - дуже популярне місце відпочинку не тільки приморців, але й туристів з інших регіонів. Поки невідомо, звідки приїхав на узбережжі постраждалий чоловік. Також незрозуміло, яка саме акула напала. Місцеві жителі кажуть, що в приморських водах зустрічаються оселедцеві акули і їх часто спостерігали з човнів. Але в бухту ці акули зазвичай не заходять. Старший співробітник лабораторії іхтіології Інституту біології і моря ДВО РАН кандидат біологічних наук Олександр Соколовський розповів, що в прибережні води Примор'я щорічно у другій половині літа приходять зграї акул-Катранов. Довжина такої акули досягає 1,5 метрів, однак при цьому катрани не нападають на людей. Крім Катранов, до південного узбережжя Примор'я також мігрують оселедцеві акули. Вони не представляють небезпеки для людини, проте останнім часом поряд з ними стали зустрічатися і білі акули-хижаки. Це найбільші сучасні хижі риби. У 2007 р. у цьому ж районі двометрова біла акула попалася в сіті рибалок-любителів. Минулої ночі ще один молодий чоловік став жертвою нападу акули. Врятувати його не вдалося. Загинув 30-річний британець, що видзначав свій медовий місяць на Сейшелах. Турист був атакований акулою довжиною близько 1,8 м, коли купався в морі біля пляжу Ансе Лаціо на острові Паслін, що вважається одним з кращих пляжів в світі. Раніше на цьому ж пляжі акула напала на 36-річного француза, який теж загинув.
|
![]() |
| Закладки |
|
|
Схожі теми
|
||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| все по sti5518 (з фото) | sat-prof | Ремонт тюнерів,JTAG відладка | 4 | 03.07.2016 15:16 |
| Все про ремонт ресиверів | seriff | Проф розділ | 194 | 07.07.2014 13:35 |
| Блискавка та все про неї! | sat-prof | Офтопік (теревеньки) | 31 | 12.06.2014 11:42 |
| Hivision HV-5000CI ER:07 і все. | sos200 | Тюнери, які не ввійшли в список | 2 | 26.07.2010 17:45 |