![]() |
|
|
#581 |
|
Moderator
![]() Реєстрація: 16.04.2010
Дописи: 6.686
|
Формула-1 вперше з 2019 року повернулася до Японії для проведення гран-прі на автодромі Сузука.
У перших двох практиках пілотам завадив дощ, який не дав виконати нормальний обсяг роботи. У першому тренуванні найшвидшим став пілот Альпін Фернандо Алонсо, який випередив дует Феррарі. У другій практиці найкращими були гонщики Мерседеса Джордж Расселл і Льюїс Хемілтон. Вже за підсумками Гран-прі Японії Макс Ферстаппен може виграти чемпіонство, а Ред Булл – Кубок конструкторів. |
|
|
|
|
|
#582 |
|
Moderator
|
4-разовий чемпіон світу Себастьян Феттель, який завершує кар'єру після нинішнього сезону, розповів про найсильніших суперників у Формулі-1.
«Найскладнішим суперником назву Хемілтона. Особливо за часів, коли я був у Феррарі. Льюїс завжди був десь поруч, з ним було важко. До того я назвав би Фернандо Алонсо» «Завершення кар'єри? Я досі люблю спорт, люблю Ф-1. Можливо, якби останні роки я мав конкурентний болід і я б боровся за перемоги і титули, то я б не йшов зараз. Можливо, не знаю точно». «Фінішувати 10-м не дає мені жодного задоволення, якщо ти вже знаєш, що означає фінішувати першим. Рішення завершити кар'єру було непростим», - сказав Феттель. Нинішнього сезону у складі Астон Мартін Себ набрав 32 очки. |
|
|
|
|
|
#583 |
|
Moderator
|
Відбулася кваліфікація у рамках Гран-прі США. Поул виграв пілот Феррарі Карлос Сайнс.
Топ-3 замкнули Леклер і Ферстаппен. Топ-10: Сайнс, Леклер (+10 позицій штрафу), Ферстаппен, Перес, Хемілтон, Расселл, Стролл, Норріс, Алонсо, Боттас. |
|
|
|
|
|
#584 |
|
Moderator
|
Формула-1 та ФІА офіційно заявили, що команда Ред Булл порушила правило ліміту на витрати за підсумками сезону-2021. Бики не вклалися у стелю 145 мільйонів доларів.
Проте перевищення склало лише 2,2 мільйона, тому покарання буде мінімальним. Ред Булл не втратить очки у Кубку конструкторів, але має заплатити 7 мільйонів доларів штрафу, а також втратить 10% часу в аеродинамічній трубі під час підготовки до сезону-2023. Цього сезону Ред Булл домінує в чемпіонаті: пілот Макс Ферстаппен виграв титул, а команда взяла Кубок конструкторів. |
|
|
|
|
|
#585 |
|
Moderator
|
Бос команди Мерседес Тото Вольфф заявив, що команда готова обговорювати новий контракт Льюїса Хемілтона.
«Перш треба закінчити сезон, а вже потім, взимку, знайти спокійний момент, як нам це вдалося минулого разу. Після зимових свят є приблизно кілька місяців. Поки що ми ні про що не домовлялися». «Для нас Льюїс став більше, ніж просто гонщиком. Ми зараз не говоримо про завершення його кар'єри», – сказав Вольфф. Раніше 7-разовий чемпіон зголосився підписати багаторічний контракт |
|
|
|
|
|
#586 |
|
Moderator
|
Перед стартом Гран-прі Бразилії пілот Мерседеса Льюїс Хемілтон отримав статус почесного громадянина Бразилії. Британський пілот виступив перед парламентом і подякував за високий титул.
Льюїс багато разів освідчувався в любові до країни, де він виграв перший чемпіонський титул. Минулого сезону Хемілтон у красивому стилі виграв гонку, а після фінішу розгорнув бразильський прапор. «Я почуваюся одним з вас. Я маю багато відмінних спогадів про Бразилію», — заявив Хемілтон під час вручення йому документа про громадянство. Загалом у пілота три перемоги на трасі Інтерлагос. |
|
|
|
|
|
#587 |
|
Moderator
|
Топ-10: Ферстаппен, Перес, Леклер, Сайнс, Хемілтон, Расселл, Норріс, Окон, Феттель, Ріккардо
Відбулася фінальна кваліфікація сезону Формули-1 в Абу-Дабі. Останній поул чемпіонату забрав пілот Ред Булла Макс Ферстаппен. Топ-3 замкнули Серхіо Перес та Шарль Леклер. |
|
|
|
|
|
#588 |
|
Moderator
|
За інформацією італійських ЗМІ, бос команди Формули-1 Феррарі Маттіа Бінотто найближчим часом оголосить про звільнення з посади.
Контракт керівника спливає лише через рік, але Бінотто не відчуває підтримки керівництва компанії Феррарі, тому хоче покинути команду. Крім того, Феррарі продовжила серію сезонів без титулів, яка триває з 2008 року. У сезоні-2022 з новим регламентом Скудерія виглядала непогано, проте проблеми з надійністю завадили боротися з Ред Буллом. Шарль Леклер фінішував 2-м у загальному заліку, а команда стала другою у Кубку конструкторів. Повідомляється, що наступним босом Феррарі стане керівник Альфа Ромео Фредерік Вассер. |
|
|
|
|
|
#589 |
|
Moderator
|
Формула-1 оголосила про те, що у сезоні-2023 Гран-прі Китаю не відбудеться. Гонку, яка мала пройти у квітні, знову скасували через жорсткі коронавірусні обмеження.
Незважаючи на нормалізацію ситуації з коронавірусом у Європі, Північній Америці та інших регіонах, Китай зберігає великі обмеження через COVID-19. Гран-прі Китаю не проводиться з 2019 року. Очікувалося, що у новому сезоні Ф-1 буде рекордні 24 гонки, а керівництво серії тепер шукає можливість замінити гонку у Китаї іншим етапом. |
|
|
|
|
|
#590 |
|
Moderator
|
Команда Формули-1 Феррарі повідомила, що було вирішено не продовжувати контракт з пілотом Міком Шумахером, який останні сезони перебував в академії Скудерії.
Водночас команда Мерседес повідомила, що підписала з Шумахером контракт на сезон-2023. Мік буде резервним гонщиком Мерседеса. Минулі два сезони син легендарного Міка Шумахера провів у команді Хаас, проте не зумів вразити у Ф-1. Хаас за підсумками чемпіонату-2022 замінив Шумахера на Ніко Хюлькенберга. |
|
|
|
![]() |
| Закладки |
|
|