![]() |
|
|
#881 |
|
Moderator
![]() Реєстрація: 16.04.2010
Дописи: 6.688
|
Українська шахістка Анна Музичук зуміла пробитися до півфіналу Кубка світу з шахів, який проходить в Росії.
Анна обіграла представницю Грузії Нану Дзагнідзе з результатом 3:1. У півфіналі Музичук змагатиметься з росіянкою Олександрою Горячкіною. В іншому півфіналі зійдуться Олександра Костенюк (Росія) і Тань Чжун'ї (Китай). Марія Музичук вилетіла в 1/8 фіналу. Крім того, вихід в півфінал гарантував Анні виступ на Турнірі претенденток, який пройде в 2022 році. На цей турнір вже пробилися 6 шахісток. |
|
|
|
|
|
#882 |
|
Moderator
|
На Олімпійських іграх 2020 у Токіо відбулася кваліфікація чоловічого особистого турніру в стрибках на батуті.
Україну в цьому виді представляв 26-річний Микола Просторов, для якого це дебютна Олімпіада в кар'єрі. Наш співвітчизник посів 12 місце в кваліфікації. У фінал вийшли 8 кращих спортсменів. Читайте також: Анонс Олімпіади на 31 липня. Коли і в яких видах виступлять українці? |
|
|
|
|
|
#883 |
|
Moderator
|
На Олімпіаді в Токіо відбувся фінальний заплив 1500 м вільним стилем серед чоловіків, в якому взяли участь Михайло Романчук та Сергій Фролов.
Спочатку лідерство захопив італійський плавець Грегоріо Пальтріньєрі, але на середині дистанції він відстав від групи лідерів, в якій плив і Романчук. Незабаром четверо плавців відірвалися від суперників і стало зрозуміло, що саме вони розіграють медалі. Перед останньою стометрівкою Романчук був на другому місці, і в запеклій боротьбі так і фінішував на другій позиції, поступившись «золотом» американцеві Фінке. Фролов приплив до фінішу на останній, восьмій, позиції. Раніше в Токіо Романчук став третім на дистанції 800 м вільним стилем. |
|
|
|
|
|
#884 |
|
Moderator
|
Українська байдарка-двійка у складі Анастасії Тодорової і Людмили Кукліновської виступила на Олімпіаді в Токіо. Спортсменки не змогли подолати чвертьфінал, показавши найгірший результат.
Після свого заїзду Анастасія і Людмила прокоментували результат. «Сьогодні дуже важкий день, погода така. Сьогодні так. Ми відпрацювали максимально, зробили все, що могли. Значить, так ми готові. Після бою кулаками не махаємо, придумувати відмазки не варто. Потрібно зробити висновки і готуватися далі. Попереду четвірки, потрібно зчепити зуби і боротися до кінця. Ми працювали, як могли максимально виклалися на дистанції. Втома відчувається досі. Такий результат, значить, так треба», - сказали Тодорова і Кукліновська в ефірі «Суспільного». |
|
|
|
|
|
#885 |
|
Moderator
|
Український борець греко-римського стилю Жан Беленюк (до 87 кг) виступить у півфінальній сутичці на Олімпійських іграх в Токіо.
Його суперником у півфіналі буде Іван Хуклек з Хорватії. Нагадаємо, Беленюк в 1/8 фіналу виграв у серба Зурабі Датунашвілі (3:1), а в 1/4 фіналу насилу здолав Башира Сід Азара з Алжиру (1*:1). Поєдинок за вихід до фіналу за участю українця розпочнеться 3 серпня о 13:00 за Києвом. Беленюк (Україна) – Хуклек (Хорватія). Дивитися онлайн. LIVE трансляція |
|
|
|
|
|
#886 |
|
Moderator
|
34-річний український спортсмен Назар Коваленко не виступить на Олімпійських іграх в Токіо. Нагадаємо, що спортсмена усунули через недостатню кількість зданих допінг-проб.
Пізніше Коваленко намагався опротестувати це рішення. Але 4 серпня атлет повідомив, що отримав остаточну заборону на участь в змаганнях в Токіо. «П‘ять років неймовірних зусиль, колосальної роботи, ранкових підйомів о 4.30, тренувань на виживання, все було зроблено за для мети – заради боротьби за найвищі нагороди! Родина та велика команда друзів, тренерів, меценатів працювали над тим? щоб я реалізував свою мету, своє дітище над яким я працював 24/7, всі 5 років поєднуючи з роботою та громадською діяльністю. А сьогодні у мене забрали моє право представляти Україну 5 серпня на Олімпійських іграх! Ситуація абсурдна і несправедлива у всіх відношеннях! Що у 2020, що у 2021 році у мене було здано що найменше по 5 допінг тестів! А в 2021 році їх 6 (3 змагальних та 3 позазмагальних)! Але Athletic Integrity Unit прийняло рішення мене не допустити тільки тому, що я не встиг здати позазмагальну пробу в 63 денний період, а здав у коротший час! Але, як я міг знати, коли до мене можуть приїхати допінг-офіцери, якщо це все закрита інформація і як я міг встигнути це зробити в 63 денний період, якщо я потрапив на ОІ-2020 за 60 днів до свого старту! Я боровся, я зробив все і команда юристів Asters за 2 дні підготувала заяву (справу) на майже 150 сторінок з фактами, доказами, купою документів про мою невинність! Дуже вдячний їхній командівони найкращі! Але суд COURT OF ARBITRATION FOR SPORT, прийняв рішення про не допуск до старту! Я є членом делегації, я не є дискваліфікованим, у мене не виявлений допінг, я заслужив місце представляти Україну в чесній боротьбі, але «ченухи» з Athletic Integrity Unit та CAS не захотіли визнати себе винними і створювати прецендент, а вирішили прийняти своє «вбивче» рішення! Я розчарований в тому, що спортсмен не має ніяких прав, спортсмен завжди винен і відстояти себе майже неможливо, навіть коли ти не винен! Я прошу вибачення у всіх, хто за мене вболівав і підтримував, вам треба ще трошки почекати - 3 роки і я реалізую нашу спільну мрію. Офіційно заявляю, я готуюсь на Олімпійські ігри в Париж 2024. Там я і завершу свою кар’єру, як атлет! PS. Стосовно того,хто винен ФЛАУ, НАДЦ чи ще хтось, що мене не тестували вчасно, буде з'ясовано після мого повернення в Україну 12 серпня! Для всіх я відкритий до розмов та дискусій!», - написав Коваленко в Facebook. |
|
|
|
|
|
#887 |
|
Moderator
|
На Олімпіаді відбулися півфінали в велотреку (кейрін), де Україну представляли Олена Старікова і Любов Басова.
Обидві спортсменки потрапили в один заїзд. Для виходу в фінал потрібно було зайняти місце в топ-3. Напружений заїзд виграла Старікова, а Басова зуміла показати 3-й результат. Українки битимуться за медалі, старт фіналу орієнтовно в 11:45. |
|
|
|
|
|
#889 |
|
Moderator
|
25-річна українка Олена Старікова завоювала срібну медаль в велотреку.
У фіналі українка програла канадці Келсі Мітчелл. Велотрек. Фінал. Жінки. Перший заїзд. Старікова боролася в першому заїзді, але зовсім трохи програла канадці. Другий заїзд. Старікова стартувала з першої позиції, але за 2 кола до фінішу пропустила суперницю. На спринтерському ривку Старікова не зуміла обігнати суперницю. Мітчелл виграла золото, Старікова завоювала срібло! Бронзову медаль виграла Лей Вайсі (Гонконг). |
|
|
|
|
|
#890 |
|
Moderator
|
У Токіо завершився жіночий гандбольний турнір. Також, як і в чоловічому гандболі, олімпійське золото завоювала збірна Франції.
У фінальному поєдинку проти ОКР француженки спочатку виграли перший тайм – 15:13, потім дозволили суперницям наздогнати себе на початку другого ігрового відрізку – 16:16, але після цього зуміли оформити ключовий ривок - 6:0 і далі спокійно довели матч до перемоги – 30:25. Таким чином, олімпійське золото в чоловічому і в жіночому гандбольних турнірах їде до Франції. Нагадаємо, днем раніше чоловіча збірна Франції обіграла у фінальному поєдинку данців і стала олімпійським чемпіоном. Бронза жіночого гандбольного турніру дісталася норвежкам, які в матчі за третє місце розгромили команду Швеції – 36:19. |
|
|
|
![]() |
| Закладки |
|
|
Схожі теми
|
||||
| Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
| Пробуємо прогнозувати спорт.... | sat-prof | Вболіваємо. | 5 | 21.06.2012 11:09 |
| Спорт-2 | frinzko | Не знаєш, де написати? Пишем тут. | 12 | 23.05.2011 12:17 |